Patrijarh otvorio Božićno-Bogojavljanska sretenja

Izvor: Studio B, 03.Jan.2013, 22:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Patrijarh otvorio Božićno-Bogojavljanska sretenja

Patrijarh srpski Irinej otvorio je Božićno-Bogojavljanska sretenja, u obnovljenom prostoru u krugu Vaznesenjske crkve u Beogradu.

Na sajmu, koji će trajati do 26. januara, učestvuje oko 30 izlagača - eparhija niška, eparhija kruševačka, manastir Fenek i drugi, koji su se predstavili izdavačkom delatnošću.

Patrijarh Irinej je na otvaranju rekao da ima tri razloga da budemo radosni, a prvi je što se nalazimo pred Božićem - najvećim praznikom iz koga proističu >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << i svi drugi naši veliki praznici. On je istakao da se svi u crkvi pripremaju da praznik dočekaju sa brojnim narodom koji se, kako je rekao, "vraća sebi i svojim duhovnim korenima, svojoj crkvi i veri".

Direktor kancelarije za crkve i verske zajednice Mileta Radojević rekao je da je ta kancelarija nastavila tradicionalno da pomaže sve izdavače teološke misli i dela u Srbiji u onoj meri u kojoj je to bilo moguće.

 - Svedoci smo da svake godine imamo sve veći broj novih dela - rekao je Radojević i naveo da će ta dela u budućnosti, za generacije mladih koji pohađaju veronauku, predstavljati "zlatan kapital odakle će učiti misli svetitelja" i svega onoga što je na najbolji način prikazalo pravoslavnu veru kroz vekove.
Pogledaj vesti o: Kruševac

Nastavak na Studio B...






Povezane vesti

Otvorena Božićno-Bogojavljanska sretenja

Izvor: RTS, 03.Jan.2013

U krugu Vaznesenjske crkve otvorena Božićno-Bogojavljanska sretenja. Patrijarh srpski Irinej poručio svima da se raduju Božiću i da ga dočekaju u hrišćanskom duhu i raspoloženju, kako bi obogatili život i dali mu smisao...Patrijarh srpski Irinej otvorio je Božićno-Bogojavljanska sretenja,...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.