PROŠLO JE TAČNO PET GODINA OD STRAVIČNE NESREĆE: Grom u Aleksandrovcu udario Anđelu (15) i Ivanu (15) - jedna pesma čuva sećanje

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Jul.2021, 12:15

PROŠLO JE TAČNO PET GODINA OD STRAVIČNE NESREĆE: Grom u Aleksandrovcu udario Anđelu (15) i Ivanu (15) - jedna pesma čuva sećanje

Anđela je preminula na licu mesta, a njena drugarica Ivana izdahnula je u Opštoj bolnici Kruševac nekoliko sati ranije, nakon uzaludnih pokušaja lekara da je spasu.

Jedan od najtragičnijih događaja u Aleksandrovcu dogodio se pre tačno pet godina, devojčice Anđela Bačević (15) i Ivana Ivanović (15) poginule su od posledica udara groma u Kruševačkoj ulici u Aleksandrovcu.

Na samo 130 metara >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << od Hale sportova stravična oluja uzela je dva života. Radnik Hale sportova Saško Rilak tada je posvedočio da je video samo veliki bljesak.

- Potrčao sam da vidim šta se dogodilo - ispričao je Rilak.

- Kada smo stigli do žrtava, pločnik je već bio pun prolaznika. Svi su prišli da pomognu, ljudi su sa zaustavljali kolima da pruže pomoć. Krenuli su da devojčice ubacuju u vozila i da ih prebacuju ka hitnoj pomoći.

Cela Župa, ali i lekari u Aleksandrovcu i u Kruševcu bili su potreseni. Svedoci su teško pričali o događaju.

- Samo par trenutaka posle tragedije, prolaznica je zaustavila auto pored lipe gde su se našle dve drugarice i viknula "upomoć", kada sam prišao video sam ih kako leže - prisećao se Boško Šimunović, radnik komunalnog preduzeća, koji živi nedaleko od mesta nesreće.

Dva dana kasnije, drugarice koje su samo došle na provedu bezbrižan raspust iz Švajcarske, krenule su dve najtužnije posmrtne povorke koje su ikada prolazile ovim krajem. U Aleksandrovcu je bio proglašen Dan žalosti, u kafićima je utihnula muzika, otkazane su sve manifestacije.

Tinejdžerke su doputovale u Srbiju u julu 2016. godine da uživaju u letu u dedovini, a radost šetnje najboljih drugarica zauvek je prekinula tragedija. Zadnji sati Anđele i Ivane protekli su u prepoznatljivoj zabavi tinejdžerki. Fotografisale su se u kući Bačevića, probale garderobu iz ormana, smejale se, pričale.

- Ivana i Anđela su se zbližile igrajući foklor u KUD "Sveti Sava" iz Zuga, obe su volele da neguju našu baštinu i sa oduševljenjem su bile članice društva - ispričali su u porodici Bačević. - KUD, kao i mnogi, nikad nije zaboravio našu decu.

- Hladovina razlistalog stabla, priče priča o žalosnom kraju "Zaspala su dva predivna bića na tlu Župe, u svom zavičaju"- stihovi su iz pesme, koja i danas svedoči o tragediji o stradanju dve divne devojčice na pragu života.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.