PENALI ODLUČILI POLUFINALISTU: Zvezda i dalje ima šansu da osvoji duplu krunu

Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Maj.2023, 19:19

PENALI ODLUČILI POLUFINALISTU: Zvezda i dalje ima šansu da osvoji duplu krunu

Duel četvrtfinala Kupa Srbije.

Fudbaleri Napretka i Crvene zvezde odigrali su u Kruševcu meč četvrfinala Kupa Srbije. Posle 90 minuta nije bilo golova i usledili su penali. Slavila je Zvezda posle penala sa 4:2 i još ima priliku da osvoji duplu krunu.

Nepovezana igra šampiona Srbije je obeležila početak duela i dosta dugo se čekalo da uspeju da spoje nekoliko dodavanja.

Prvi šut na gol je viđen u 30. minutu kada je Kangva iz velike udaljenosti gađao, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << ali Petrić je bio siguran. Pokušao je i Katai nekoliko minuta kasnije, ali opet je pobednik bio čvar mreže domaćih.

Kako se bližio odmor, sve je više Zvezda napadala, ali posle 45 minuta je bilo 0:0 ili možda čak i tačnije ništa:ništa.

NAPREDAK - CRVENA ZVEZDA 0:0 posle penala 2:4

Stadion: Mladost

Sudija: Milan Mitić

PENALI: Rakonjac 0:1, Šarić 1:1, Azarov 1:2, Kerkez (odbrani je Borjan), Ivanić (odbranio je Petrić), Đeković (odbranio je Borjan), Mijatović 1:3, Putinčanin 2:3, Bukari 2:4.

NAPREDAK: Petrić, Jovanović, Kerkez, Đeković, Vukajlović, Putinčanin, Krstić, Ljubomirac (od 73. Laban), Šarić, Bastajić - Čečarić (od 51. Zogović).

CRVENA ZVEZDA: Borjan, L.Nikolić, Eraković, Dragović (od 89. Milunović), Azarov, Kangva (od 46. Ivanić), Mijailović, Bukari, Mitrović (od 72. Prucev), Katai (od 72. Mijatović), Rakonjac.

U nastavku takođe nije viđena previše kvalitetna utakmica.

Želeo je Šarić da uhvati Borjana na spavanju u 56. minutu. Odapeo je sa više od 30 metara i bio je blizu. Otišla je lopta preko preče, a utisak je da bi golman crveno-belih uspeo da pokrije najdalji ugao da je udarac bio precizniji.

Crvena zvezda je u poslednjih dvadesetak minuta po jakoj kiši pritisla domaće.

Rakonjac je imao idealnu priliku u 77. minut, ali Kerkez je uspeo da izblokira šut i propala je i ta prilika.

Odlično je Lazar Nikolić šutirao posle kornera, ali koncentrisan je bio golman domaćih.

Malo kasnije je Mirko Ivanić pogodio stativu. Sreća je bila uz Kruševljane.

U penal seriji je Milan Borjan odbranio dva, a Petrić jedan i tako su crveno-beli uspeli da postanu prvi polufinalista.
Pogledaj vesti o: Kruševac

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.