Otežano snabdevanje vodom u Kruševcu

Izvor: Blic, 07.Apr.2011, 14:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otežano snabdevanje vodom u Kruševcu

Zbog havarije na magistralnom vodovodu koji vodi od Fabrike vode u Majdevu ka Kruševcu danas popodne i sutra građani koji koriste vodu sa hidroakumulacije Ćelije imaće otežano snabdevanje. U kruševačkom „Vodovodu“ ističu da će radovi na saniranju kvara početi sutra pre podne a da će snabdevanje vodom biti stabilizovano sutra uveče.

Do havarije na magistralnom vodovodu je došlo tako što su radnici „Kruševacputa" radeći bez planova podzemnih instalacija >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << u četvrtak oko 8.30 časova čekićarem probušili vodovodnu cev fi 1000 mm.

- Trenutno iz mreže otiče 60 litara u sekundi a Fabrika vode radi povećanim kapacitetom kako bi se nadoknadilo oticanje. Do četvrtka uveče ubrzano će se puniti mali i veliki rezervoar na Bagdali i neće biti isključenja. U petak, u šest časova ujutro, počećemo sa blagim isključenjem sistema a oko osam časova naše ekipe počeće radove na saniranju kvara. Očekujemo da im je potrebno šest do deset sati varenja da završe posao. – rekao nam je Slobodan Lazić, direktor JKP „Vodovod".

Zavod za javno zdravlje i Sanitarna inspekcija na svaka tri sata kontrolišu kvalitet vode a građanima se preporučuje da je ne koriste za piće. Očekuje se da dođe do blagog zamućenja vode od taloga nakon što kvar bude otklonjen.

„Vodovod" je obezbedio pet cisterni sa pijaćom vodom koje će u već popodne biti raspoređene po gradu i prigradskim naseljima. Prioritet je da se u petak obezbedi stabilno snabdevanje vodom za vrtiće, škole i bolnicu.
Pogledaj vesti o: Kruševac

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.