Opština Kuršumlija izabrana u Izuzetnu destinaciju Evrope “ u Srbiji

Izvor: JužneVesti.com, 02.Okt.2019, 14:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Opština Kuršumlija izabrana u "Izuzetnu destinaciju Evrope “ u Srbiji

Turistička ponuda u oblasti zdravstvenog i velnes turizma na teritoriji opštine Kuršumlija, izabrana je za „Izuzetnu destinaciju Evrope “ u Srbiji za 2019. godinu. Radi se o priznanju u okviru nacionalnog konkursa za izbor najboljeg mesta iz ove oblasti, a osim Topličke opštine, prateće destinacije u Srbiji su i Pećinci i Kruševac.

Nagradajebirana u 16 evropskih zemalja i jedna je od najznačajnijih >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << u oblasti turizma.

Nadležni u kuršumlijskoj opštini zadovoljni su priznanjem koje su dobili, uz napomenu da je to i velika obaveza i da iziskuje još veći rad da se turistima omoguće što bolji uslovi i raznovrstan prateći program kako bi održali, pa i popravili njihov kvalitet boravka.

Mi smo pozitivan primer kako treba raditi i ulagati u nekadašnje rehabilitacione centre, usredsređene prvenstveno na pružanju medicinskih usluga, uz bogatu ponudu sadržaja velnes centra. Imamo savremene i moderne velnes i spa centre u hotelima Prolom i Lukovske Banje, a uskoro će početi i sređivanje Kuršumlijske banje, čime će dodatno turistička ponuda Kuršumlije biti osnažena – rekao je predsednik Opštine Radoljub Vidić.

Dodaje i da nagrađene destinacije imaju mogućnost za povećanu mađunarodnu promociju, učešće u radu nacionalne i evropske mreže najboljih destinacija Evrope, kao i edukaciju i podsticanje drugih da usvoje rad i angažovanje na modele održivog razvoja turizma.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.