Opet hapšenje u niškoj “Pamax trgovini” zbog malverzacija sa tenderima

Izvor: JužneVesti.com, 27.Apr.2023, 18:08

Opet hapšenje u niškoj “Pamax trgovini” zbog malverzacija sa tenderima

Odgovorna lica firme Pamax trgovina iz Niša, kao i odgovorna lica još tri preduzeća, uhapšena su zbog sumnje da su određivali visinu ponude na tenderu suprotno Zakonu o zaštiti konkurencije i tako uticali na odluku o izboru najboljeg ponuđača, saopštavaju iz MUP-a.

Kako navode, M. P. i M. S. zaposleni u niškoj Pamax trgovini takođe su lažirali podatke o količinama isporučene robe i tako pričinili štetu naručiocu na tenderu i doveli ga u zabludu. >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com <<

Kada je reč o drugim firmama čija su odgovorna lica uhapšena, to su Bin Commerce iz Beograda - ogranak u Kruševcu i ADR Protecta Aqua iz Alibunara, a uhapšen je i izvršni direktor Patenting-a iz Beograda.

Uhapšeni su zbog sumnje da su suprotno Zakonu o zaštiti konkurencije neposredno odredili visinu ponude u postupku javne nabavke i uticali na odluku o izboru najboljeg ponuđača - kažu iz Ministarstva unutrašnjih poslova.

Oni će, kako je istaknuto, u zakonom predviđenom roku biti privedeni nadležnim tužilaštvima.

Podsetimo, u Pamax trgovini već je bilo hapšenja zbog malverzacija sa javnim nabavkama, falsifikovanja dokumentacije i štelovanja cene. U novembru prošle godine uhapšeno je pet osoba zbog spornih tendera, a među njima i upravo odgovorna lica Pamax trgovine, ali i Still design-a, kao i radnica u JP Nišstan.

JKP Parking servis u Nišu više puta je na tenderima kupovao boju upravo od te firme, iako su prethodno hapšeni i njihovi radnici i radnici Pamax trgovine.
Pogledaj vesti o: Kruševac

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.