Izvor: RTS, 16.Jul.2020, 18:27

Održan glavni pretres u slučaju napada na Borka Stefanovića

Pred Višim sudom u Kruševcu održan je glavni pretres koji se vodi u postupku protiv optuženih Miloša Šaponjića, Marka Živkovića i Danijela Gmijovića, koji se terete za napad na aktiviste Saveza za Srbiju Borka Stefanovića i Bobana Jovanovića, 2018. godine, a Gmijovića i za krivično delo napad na službeno lice.
Održan je glavni pretres u slučaju napada na Borka Stefanovića. Napad se dogodio 23. novembra 2018. godine, uoči tribine >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Saveza za Srbiju u mesnoj zajednici Rasadnik. 

"Zaista postoje razlike koliko je lica bilo na kritičnom događaju, na licu mesta, šta su oni radili, ko je kome prilazio, tako da postoje ozbiljne kontradiktornosti koje će ceniti sud", rekla je novinarima Jovana Vučković Pejčić, advokat optuženih. 
"Apsolutno po nama presuda osuđujuća je jedino moguća u ovom slučaju i da ne postoji senka koja može da ugrozi takvu presudu. Imate policace i više svedoka koji su videli, ne samo optužene na licu mesta, već optužene u samom aktu napada", kaže Vladimir Todorić, advokat oštećenih.
Saslušani su svedoci na današnjem glavnom pretresu, a naredno ročište zakazano je za 17. septembar ove godine kada će biti pozvan i sudski veštak iz Niša.
Pogledaj vesti o: Kruševac

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.