Izvor: Glas javnosti, 02.Feb.2009, 02:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Od komšija dobili građu za kuću

KRUŠEVAC- Komšije Živanka i Tomislav Vesović, vlasnici „Stanojeve kafane“ u kruševačkom naselju Mudrakovac prvi su priskočili u pomoć Jeli Agatonović, samohranoj majci sa sedmoro dece, kojoj je kuća nedavno izgorela do temelja.

Te kobne večeri, kad je nešto pre ponoći izbio požar u Ulici Blaže Dumovića 55/2, Jela (49) je pomagala Vesovićima u kafani. U kući su bile tri najmlađe devojčice Ana, Jovana i Tamara. Otvoreni plamen je, prema izveštaju policije, >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << zahvatio zavesu na prozoru kuće, pa se proširio. Mladić iz komšiluka pozvao je vatrogasce i uspeo, na svu sreću, da devojčice nepovređene izvuče na sigurno. Vatrogasci su brzo stigli, ali je od kuće od stotinak kvadrata, koju je Jela sa pokojnim prvim mužem Miodragom, sagradila osamdesetih godina, ostalo samo zgarište. U vreme izbijanja požara Agatonovićima je zbog duga bila isključena struja.

POMOGLA  I OPŠTINA

Predstavnica Gradske skupštine Nataša Marković sa svojim saradnicama ovih dana odnela je porodici Agatonović pakete hrane i higijene. Gradsko veće je izdvojilo 450.000 dinara iz budžeta za porodice čiji su objekti izgoreli u požaru, a najveći deo sredstava namenjen je Agatonovićima. Samohrana majka Jela, otvorila je i žiro-račun 220-31000007670-70 na koji svi ljudi dobre volje mogu uplate novac.

Nastavak na Glas javnosti...






Povezane vesti

Dobiće građu za novu kuću

Izvor: Kurir, 01.Feb.2009, 02:37

KRUŠEVAC - Komšije Živanka i Tomislav Vesović, vlasnici "Stanojeve kafane" u kruševačkom naselju Mudrakovac, prvi su priskočili u pomoć Jeli Agatonović (49), samohranoj majci sa sedmoro dece kojoj je nedavno kuća izgorela do temelja. Vesovići su dali kompletnu građu za obnovu kuće. Pomoć...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.