OVO JE VATROGASAC KOJI SE UDAVIO U JEZERU! Njegoš ispao iz čamca, pa ga ISEKLA ELISA MOTORA (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Sep.2019, 23:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OVO JE VATROGASAC KOJI SE UDAVIO U JEZERU! Njegoš ispao iz čamca, pa ga ISEKLA ELISA MOTORA (FOTO)

Njegoš Radosavljević (28), pripadnik Vatrogasno-spasilačkog bataljona iz Kruševca, utopio se u ponedeljak u jezeru Ćelije.

Potraga za njim trajala je satima, a onda su ronioci u noćnim satima pronašli njegovo telo. Kada su ga izvukli, na njegovom telu konstatovane su povrede slepoočnice i ramena, pa se pretpostavlja ga je zakačila elisa na čamcu.

Nesreća se dogodila u popodnevnim satima nakon spasilačke vežba na jezeru Ćelije kod Kruševca.

Kako >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << se saznaje, radilo se o vežbi izvođenja funkcionalne probe čamca i motora u kojoj su učestvovali pripadnici vatrogasno-spasilačke jedinice iz Kruševca.

Prema nezvaničnim informacijama, sve se odigralo nakon što je vežba bila završena. Njegoš je navodno bio u čamcu sa još petoricom svojih kolega, od kojih niko nije imao dozvolu za upravljanje čamcem.

- Završili su obuku i ostali duže na jezeru. Odlučili su da se provozaju čamcem. Najverovatnije se radilo o rizičnoj vožnji sa naglim skretanjem i kočenjem. Spasilac se najverovatnije neoprezno držao za čamac, ispao i elisa motora je prešla preko njega – kaže izvor upućen u istragu.

Odmah je počela intenzivna potraga za vatrogascem koji je uapao u jezeru, a u potragu su se oko 18.30 časova, uključili i pripadnici odreda žandarmerije i specijalizovani tim za spasavanje na vodi i pod vodom iz Kraljeva. Nekoliko sati kasnije, oko 21, pronađeno je Njegoševo telo.

Njegošev kolega, S. K. (38) iz Kruševca, koji je u kobnom trenutku upravljao motornim čamcem, uhapšen je zbog zbog krivičnog dela teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

Kako su saopštili iz MUP, u trenutku nezgode na jezeru kod Kruševca nastradali vatrogasac-spasilac nije bio na dužnosti, a tačni uzroci utapanja biće utvrđeni tokom istrage.

- Nastradali spasilac je bio u šortsu kada su njegovo telo izvukli, što jasno govori da se sve desilo nakon vežbe – kaže izvor.

Inače, kako se saznaje Njegoš je poslove pripadnika vatrogasno-spasilačke jedinice u Kruševcu obavljao nepune dve godine. Spasioci iz jedinice su zatečeni njegovom smrću, jer je važio za uzornog kolegu.
Pogledaj vesti o: Kruševac

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.