Novo suđenje za ubistvo penzionerke

Izvor: Press, 22.Avg.2010, 04:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novo suđenje za ubistvo penzionerke

Apelacioni sud u Kragujevcu poništio je presudu Okružnog suda u Kruševcu kojom je Slađana Nikolić (37), tehničar iz kruševačkog sela Jasika, osuđena na sedam i po godina zatvora zbog ubistva svekrve Milanke Tomić (59)
Zločin se dogodio krajem marta 2008. godine, a jedina osumnjičena je bila njena snaja Slađana, koja se sve vreme istrage i suđenja branila ćutanjem.
Novo suđenje je naloženo, kako se navodi u obrazloženju Apelacionog >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << suda, zbog nepotpuno utvrđenog stanja. Naime, DNK analiza pokazala je da nema nikakve veze između ubijene penzionerke i optužene Slađane, pri čemu nije utvrđen ni međusobni položaj ubijene i osoba koje su joj nanele povrede, nije ustanovljeno kojim je predmetom usmrćena i kojim intenzitetom je udarena, a na sve ovo odgovor mora da pruži i veštak specijalista sudske medicine.
Predmet kojim je Milanka usmrćena nikada nije pronađen, očevidaca nema, a nema ni tragova koji bi osuđenu Slađanu doveli u vezu sa ovim ubistvom. Štaviše, čak je i sudija Ljubodrag Vuković prilikom izricanja presude izjavio da Sudsko veće nije moglo da utvrdi sve činjenice, posebno kada je reč o DNK profilu i biološkim tragovima.
Istovremeno, Apelacioni sud je odbio žalbu okružnog javnog tužioca, koji je tražio oštriju kaznu i produžetak pritvora za Slađanu Nikolić.
Pogledaj vesti o: Kruševac

Nastavak na Press...






Povezane vesti

Novo suđenje za ubistvo penzionerke

Izvor: KruNet.net, 23.Avg.2010, 03:34

Apelacioni sud u Kragujevcu poništio je presudu Okružnog suda u Kruševcu kojom je Slađana Nikolić (37), tehničar iz kruševačkog sela Jasika, osuđena na sedam i po godina zatvora zbog ubistva svekrve Milanke Tomić (59) Zločin se dogodio krajem marta 2008. godine, a jedina osumnjičena je...

Nastavak na KruNet.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.