Novi dan o sindikalnim problemima u Srbiji

Izvor: N1 televizija, 08.Apr.2017, 19:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi dan o sindikalnim problemima u Srbiji

Sa gostima Novog dana o otkazu koji je dobio predsednik sindikata Sloga u kruševačkom Trajalu i razlozima za otpuštanje. Gosti su Željko Veselinović, predsednik USS Sloga i Prof dr Slavenko Grgurević, predsednik Saveta unije poslodavaca Srbije.

Predsednik sindikata Sloga u kruševačkom Trajalu Vladica Tomašević dobio je otkaz sa obrazloženjem da je tehnološki višak,ali u Sindikatu navode da je stvarni razlog njegovo sindikalno suprotstavljanje direktoru i javno pozivanje >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << radnika Trajala da podrže proteste mladih u Kruševcu i drugim gradovima Srbije. Zbog čega smatraju da se u ovom slučaju rešenje o otkazu smatra pravno ništavnim, kakvi su dalji mehanizmi koje će primeniti u ovom slučaju, o sindikalnim problemima, aktuelnim temama vezanim za poslovne prilike u Srbiji, ali i o tome čemu će diskutovati na sastanku koji ovim povodom žele da organizuju sa predstavnicima Unije poslodavaca Srbije, u Novom danu govore Željko Veselinović, predsednik USS SLOGA i Prof. dr Slavenko Grgurević, predsednik Saveta unije poslodavaca Srbije.

Aktuelnosti, kroz pregled štampe komentariše novinar Nedeljnika Nenad Čaluković.

Dečji pesnik i književnik Ljubivoje Ršumović obeležio je 60 godina rada. Pitaćemo ga, između ostalog, šta je obeležilo njegovo šest decenija dugo stvaralaštvo i koliko je teško opravdati poverenje i odgovoriti zahtevima najmlađih čitalaca.

Neopostojanje tržišta socijalnih investicija jedan je od ključnih izazova za razvoj socijalnog preduzetništva u regionu. Bez odgovarajućih finansijskih instrumenata socijalna preduzeća nailaze na velike prepreke za opstanak i razvoj. O tim preprekama i načinima za njihovo prevazilaženje u Novom danu govori Neven Marinović, direktor Smart kolektiva.

Uživo smo na Vitez festu, koji se ove godine održava pod sloganom "Klinci i klinceze, postanite prinčevi i princeze". Kakav program očekuje najmlađe, saznaćemo od naše repoterke Nede Kurjački.
Pogledaj vesti o: Kruševac

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.