Niški zatvorenici na međunarodnom sajmu nagrađeni za parkovski mobilijar koji su napravili

Izvor: JužneVesti.com, 27.Apr.2023, 20:32

Niški zatvorenici na međunarodnom sajmu nagrađeni za parkovski mobilijar koji su napravili

Kazneno-popravni zavod u Nišu dobio je priznanje na 28. Međunarodnom sajmu hortikulture “Beoplantfair” u Beogradu, za dizajn parkovskog mobilijara koji su napravili njegovi zatvorenici. Iz Uprave za izvršenje krivičnih sankcija kažu da su pažnju posetilaca privukle i ljuljaške, vrteške i klackalice za decu koje se prave u niškom zatvoru.

Osim niškog KPZ-a, učestvovali su zatvori u Zabeli, Sremskoj Mitrovici, Sombora, KPZ za žene u Požarevcu, KPZ za maloletnike u >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << Valjevu, kao i Vaspitno-popravni dom u Kruševcu, koji je takođe dobio priznanje - za sezonski cvetni rasad.

U niškom zatvoru se, osim parkovskog mobilijara, ljuljaški, vrteški i klackalica, prave i baštenski mobilijari.

Na Sajmu su domaći zatvori predstavili i cveće, kao i PVC stolariju, odnosno vrata, prozore i panelne kontejnere.

Kako su ranije istakli iz Uprave, proizvodni pogoni u zatvorima namenjeni su obukama osuđenika, kako bi im se pomoglo da se što lakše zaposle po isteku kazne, a sami sertifikati ne sadrže oznaku zavoda, da bi se izbegla stigmatizacija.
Pogledaj vesti o: Kruševac

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.