Niš ekspres trijumfovao u Pirotu

Izvor: B92, 19.Maj.2012, 15:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Niš ekspres" trijumfovao u Pirotu

Predstavi "Niš ekspres" (Niš – ex – press) Narodnog pozorišta iz Niša večeras će u Pirotu biti uručena nagrada za najbolju predstavu na 48. Festivalu profesionalnih pozorišta Srbije "Joakim Vujić".

Svečanim uručenjem nagrada u Pirotu će biti završen festival "Joakim Vujić”. Osim niške predstave, stručni žiri nagradio je i Kokana Mladenovića za režiju predstave "Iza rešetaka” Kruševačkog pozorišta. Nagrada za scenografiju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << dodeljena je Nikiti Milivojeviću za predstavu "Đavolijada" Šabačkog pozorišta, dok je nagrada za kostim pripala Jeleni Stokući za istu predstavu.

Stručni žiri je dodelio nagradu za originalnu muziku Dragoslavu Tanaskoviću za predstavu "Noć u kafani Titanik", u izvođenju glumaca Knjaževsko-srpskog teatra iz Kragujevca.

Dodeljene su i četiri glumačke nagrade. One su pripale Bojanu Veljoviću, za ulogu upravnika zatvora u predstavi "Iza rešetaka" Kruševačkog pozorišta i Maji Vukojević Cvetković za ulogu Hasanaginice u predstavi "Niš ekspres" Narodnog pozorišta Niš.

Priznanja za glumu dobile su i Dragana Vranjanac Ljubojević, za ulogu Vendle / Gđe Bergman u predstavi "Buđenje proleća" Narodnog pozorišta Užice i Dragana Jovanović, za ulogu Velike iz predstave "Transilvanija" Pozorišta "Zoran Radmilović" iz Zaječara.

Odlukom žirija nagrada za mladu glumicu otišla je Tijani Karaičić za ulogu Vendle / Gđe Bergman u predstavi "Buđenje proleća" Narodnog pozorišta Užice.

Žiri je Specijalnu nagradu dodelio predstavi "Zla žena" Narodnog pozorišta iz Pirota za kolektivnu igru i angažovan, žanrovski čist pristup rodno senzitivnim problemima.

U žiriju su bili glumica Jasmina Avramović, dramaturg Svetislav Jovanov i rediteljka Jelena Bogavac, predsednica žirija. Većinom glasova osmočlanog žirija Okruglog stola kritike, za najbolju predstavu je proglašen komad "Zla žena" pirotskog Pozorišta.

U čast nagrađenih, glumci Pozorišta "Bora Stanković" iz Vranja izvešće 19. maja na zatvaranju festival večeras komad Slavomira Mrožeka "Policajci", u režiji Nebojše Dugalića.
Pogledaj vesti o: Kruševac

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.