Ne davimo Beograd: Odloženo suđenje Jutki, praksa prolongiranja slučaja se nastavlja

Izvor: NoviMagazin.rs, 14.Avg.2019, 13:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ne davimo Beograd: Odloženo suđenje Jutki, praksa prolongiranja slučaja se nastavlja

Inicijativa Ne davimo Beograd koja je prisustvovala danas ročištu u Osnovnom sudu u Kruševcu kako bi pružila podršku Mariji Lukić u postupku protiv bivšeg predsednika Brusa Milutina Jelačića Jutke, saopštila je da je "praksa odlaganja i prolongiranja tog slučaja nastavljena", jer je ročište odloženo.

"Za svako zakazano ročište neizvesno je hoće li biti otkazano ili opstruirano ako se ipak dogodi, pa nas ne čudi što je to i sada slučaj", piše u saopštenju. >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs <<

Iz Ne davimo Beograd su poručili da je svako nasilje prema ženama neprihvatljivo, da žrtve nisu same i da odgovorni moraju snositi zakonske posledice za dela koja su uradili.

"Danas je prvo ročište van Brusa, i mi smo tu da pružimo podršku Mariji Lukić i da pokažemo da nije sama. Ni ona, ni bilo koja žena. Marija je danas simbol ženske borbe, hrabre i istrajne borbe za pravdu", piše u saopštenju.
Pogledaj vesti o: Kruševac

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.