Napretkov trijagonal zamenio Bugare ili her Ristićeve ale sa Bagdale

Izvor: JavneVesti.com, 28.Mar.2015, 21:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Napretkov trijagonal zamenio Bugare ili her Ristićeve ale sa Bagdale

Trijagonal ispunio cilj  Krstić,Vulić, Majdevac, Radmanovac, Todorović svetla budućnost Kruševljana Her Ristić i Maestro Kojičić nasatvljaju lagani kas kroz preriju svojih uzrasnih kategorija Enigma Rudić i ulaganje u soptvene trenerske snage
Napredak je neplanirano dobio trijagonal umesto gostovanja u Plovdivu. Učesnici trijagonala bili su prva,druga i omladinska postava Napretka. Rezultat je bio u drugom planu, ali za statističare da kažemo da su ukupni pobednici >> Pročitaj celu vest na sajtu JavneVesti.com << plavi(drugi tim Kruševljana). Očekivalo se da će prvi tim lako izaći na kraj sa omladincima, ali to nije baš bilo tako. Minimalna pobeda propraćena promašajima Nikole Trujića i izvanrednom soslo partitiurom Pantelića koju je krunisao prelepim golom sa 25 metara iskosa.Beli su igrali hrabro i nisu imali tendenciju da se brane. Odbrana je pokazala da napredak nema zime za naslednike paunovića i Frimponga. Borili su se znalački sa Trujićem i Dimitrovim koji su igrali u špicu crvene ekipe. Krstić je odigrao odličnu partiju na sredini terena..Vulić takodje bo više nego dobar. Falila je jedino završnica lai kad se tome pridoda danas vanserijski Majdevac-računica i stanje na tabeli Omladinske lige postaje kristalno jasno. malu senku bacila je povreda Valijanta zbog koje je napustio teren a zamenio ga Milutinović. Kruševačka deca su pokazala da imaju kvalitet i sada zadala dodatnu glavobolju šefu struke. Zaista stoji konstatacija Slavka Matića posle završetka trijagonala kada je na pitanje dopisnice Sportskog žurnala Sanje Milutinović zašto nije vodio ekipu odgovorio: Koju? Imao sam tri dole.  Zoran Ristić je i pored dve izgubljene utakmice mogao da bude najzadovoljniji jer su njegovi puleni ostavili najbolji utisak. Čini se da je na pravom putu da stvori bazu za prvi tim i, da kao i u geneacijama u kojima je i sam igrao,ta baza bude od kvalitetnih igrača sa prostrora Kruševca i okoline. Možda je ovo nagoveštaj stvaranja novih "ala sa Bagdale". Neizostavno je spomenuti da su kadeti danas pobedili na gostujućem terenu Radnički 1923 u Kragujevcu sa 2:0. Ima li potrebe govoriti da su vođeni mastralnom rukom Branislava Džaje Kojičića.
Ako je Marko Mišković zaita odlučio da se posveti stvaranju igrača sa ovih prostora i time dao širinu FK Napredak,onda je pravo pitanje za njega kada i da li misli da na usavršavanje šalje svoje najbolje stručnjake iz malđih kategorija. Zoran Ristić, Branislav Džaja Kojičić, Sloibodan Rus Filipović su treneri iza kojih stoji iskustvo vođenja tima u kvalitetni omladinskim kategorijama i preko 200 utakmica odigranih u senirskom elitnom takmičenju. 
Nebojša Rudić je posve zanimljiva tema jer njegov CV zavređuje posebnu pažnju. Vodio je Temnić Lipu iz Varvarina kao igrač-trener, a zatim kao trener do najvećeg uspeha stogodišnjaka iz malene varoši kod Kruševca- plasmana u Drugu saveznu ligu. Kurozitet za ovog stručnjaka je da ga je na mestu trenera nasledio njegov fudbalski učitelj legendarni golman Napretka iz 70-tih godina Vladimir Vlada Milosavljević. Prosto neverovatno zvuči činjenica da niko od njih nije ušao kao pomoćnik u stručni štab. Ako je za Kojičića,Ristića i Filipovića procenjeno da je bolje da ostanu i završe takmičenje koje uspešno vode, koja je procena ostala za Rudića. Sam strateg je izjavio da želi što više Kruševljana u svom stručnom štabu,a pri tom je došao sa jednim pomoćnikom Milanom Obradovićem. Kasnije je iz štaba otišao Miodrag Miletić pa Saša Bakuš. Ulaganjem u školovanje kadra  ogledanog u slanju najboljih na školovanje za profi licencu i ponovno oživljavanje rada filijala su preduslovi za dubinsku kompnentu razvijanja kluba.
Ovo nije lični pamflet protiv Slavka Matića niti tako treba da se tumači i on u ovome ima najmanju krivicu.  Nije on sam sebe doveo na to mesto gde je trenutno.  To mora da se ispravi u politici kluba.
Vreme je da klub uloži u sopstvene perspektivne snage ako su datu šansu da vode određene uzrasne kategorije opravdali. Rezultati pokazuju da jesu.
Beli(Omladinci):Stojanović-Todorović-Radmanovac-Vranjanin-Pavlović-Krstić-Ristić-Stanojević Marko- Vulić-Sekulović-Valijant(Milutinović)
Crveni(prvi tim): Popović-Radulović-Paunović-Frimpong-Urošević-Vučetić-Luković-Pantelić-Bajić-Trujić-Dimitrov
Plavi(Drugi tim): Janković- Nikolić,Trajković- Radović- Punoševac- Gobeljić- Miloš Stanojević- Đoković-Majdevac- N Diyae- Lemajić  

Pogledaj vesti o: Kruševac

Nastavak na JavneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JavneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JavneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.