Izvor: RTS, 23.Sep.2020, 18:26

Napadači na Borka Stefanovića osuđeni na višegodišnje kazne zatvora

Sudsko veće Višeg suda u Kruševcu osudio je Miloša Šaponjića na jedinstvenu kaznu od četiri godine zatvora, a Marka Živkovića i Danijela Gmijovića na tri i po godine zatvora zbog napada na potpredsednika Stranke slobode i pravde Borka Stefanovića i aktivistu Bobana Jovanovića novembra 2018. godine.
Sudsko veće Višeg suda u Kruševcu usvojilo je predlog tužilaštva i za krivično delo nasilničko ponašanje na javnom skupu – napada na >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Borka Stefanovića i aktiviste osudilo je Miloša Šaponjića, Marka Živkovića i Danijela Gmijovića na pojedinačne kazne od tri i po godine zatvora.

Okrivljenom Šaponjiću uz to je, za drugo krivično delo, napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti, izrečeno i dodatnih osam meseci zatvora, pa ga je sud osudio na jedinstvenu kaznu od četiri godine.
Izricanju presude u Višem sudu u Kruševcu prisustvovao je samo oštećeni Boban Jovanović.
"Nismo zadovoljni sa odlukom suda, jer smatramo da je ovo bio pokušaj ubistva Borka Stefanovića i mene na zajedničkom skupu koji smo organizovali u Rasadniku. Kazne koje su dobili, koje su predložene, su zapanjujuće male, pogotovu što se za prvooptuženog Šaponjića radi da je napao i službeno lice", naveo je Jovanović.
Viši sud u Kruševcu presudu je izrekao godinu i po dana posle podizanja optužnice i šest meseci od početka ponovljenog suđenja, zbog izuzeća sudije.
Pogledaj vesti o: Kruševac

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.