Nadnice i nade Pere Milosavljevića

Izvor: RTS, 07.Mar.2012, 15:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nadnice i nade Pere Milosavljevića

Pera Milosavljević iz Lomnice kod Kruševca, ostao je sam sa nepunih osamnaest godina, ali nije želeo da ide u Dom za decu "Jefimija". Odlučio je da ostane u trošnoj porodičnoj kući, a preživljava od nadnica i pomoći humanih ljudi.

Poslednjih godinu dana, otkako je njegova majka zbog bolesti, smeštena u Gerontološki centar, Pera Milosavljević iz Lomnice kod Kruševca živi sam.

Odlučio je da ostane u trošnoj porodičnoj kući, iako je imao mogućnost da >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << živi u Domu za decu "Jefimija" u Kruševcu. Kuća u kojoj je rođen pre 18 godina ruinirana je i nepodesna za život.

Na zahtev mnogobrojnih gledalaca i posetilaca sajta objavljujemo broj računa koji je otvoren na ime Perinog doskorašnjeg staratelja Bojana Milosavljevića.

Komercijalna banka AD Beograd (račun banke 908-20501-70)

Dinarski račun: 205-9011004230919-25

Devizni račun: 90-310-1525225.7 RS 35205903101525225710

E-mail: bracamilosavljevic@gmail.com

Pera radi za nadnicu, u šumi ili na njivama meštana, a od velike pomoći mu je, kaže,  traktor koji je kupio od pomoći koju su prikupili Srbi iz Amerike. Počeo je i da sređuje kuću, ali nema dovoljno sredstava.

Lomnicu ne želi da napusti, jer je tu rođen, kao i njegovi otac i deda. Najveća želja mu je, kaže, da majka ozdravi i vrati se kući, a na leto, kada stekne diplomu montera suve građe, da se zaposli.

Prizemlje kuće puno je vode. Podovi su betonirani, kupatilo ruinirano. Šezdesetak kvadrata pločica i nešto manje laminata za spratni deo kuće, uz farbu za zidove i spoljnu fasadu, pomogli bi da kuća u kojoj Pera danas samuje, postane dom.
Pogledaj vesti o: Kruševac

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.