NEVREME POGODILO VIŠE GRADOVA, VANREDNO U ARILJU

Izvor: Kurir, 25.Jun.2011, 02:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NEVREME POGODILO VIŠE GRADOVA, VANREDNO U ARILJU

KRUŠEVAC - Nevreme praćeno obilnim padavinama, jakim olujnim vetrom i gradom veličine oraha, pričinilo je veliku materijalnu štetu u nekoliko opština u Srbiji, a u opštine Arilje je proglašena vanredna situacija, saopštio je Sektor MUP-a za vanredne situacije.

Kako je navedeno, oko 19 časova elementarna nepogoda velikih razmera zahvatila je teritorije nekoliko opština.

U opštini Arilje je usled obilnih padavina došlo do plavljenja podrumskih prostorija na >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << objektima u gradu, nakon čega su pripadnici vatrogasno-spasilačke jedinice Arilje intervenisali i izvršili ispumpavanje vode na osam lokacija u gradu.

Opštinski štab za vanredne situacije proglasio je vanrednu situaciju na teritoriji ove opštine, a trenutno se radi na prikupljanju informacija o ugroženim domaćinstvima i pričinjenoj materijalnoj šteti.

Jako nevreme zahvatilo je i opštine Čačak, Čajetinu i Lučane, gde je usled obilnih padavina i jakog grada veličine jajeta došlo do oštećenja krovnih konstrukcija i plavljenja lokalnih puteva i podrumskih prostorija, a pripadnici vatrogasno spasilačkih jedinica angažovani su na crpljenju vode sa poplavljenih lokacija i na pomaganju ugroženima čiji su krovovi oštećeni i urušeni.

U opštini Kruševac, jaki olujni vetar lomio je dalekovode.

Radarski centar Užice dejstvovao je sa 120 raketa sa 65 stanica koje pokrivaju opštine Užice, Čajetina, Arilje, Bajina Bašta i Požega. Radarski centar Kruševac je delovao sa 150 raketa, Bešnjaja 65, Kraljevo 65, Sjenica 47, Niš 69 i Crna kukavica sa 46.

Pripadnici Sektora MUP-a za vanredne situacije prate razvoj situacije na terenu, kaže se u saopštenju.

Kako je rekao predsednik opštine Lučani, Slobodan Jolović, grad veličine jajeta je padao više od 15 minuta i uništio poljoprivredne useve, razbijao crepove na krovovima i oštetio automobile.

Jolović je rekao da će zbog toga u subotu u 8.00 biti održana sednica opštinskog štaba za vanredne situacije.

Jako nevreme praćeno olujnim vetrom pogodilo je i Niš i okolinu, a zasada nije poznato kolika je materijalna šteta.

Grad veličine lešnika pogodio je sam grad Niš i okolinu, a zbog nevremena je otežan saobraćaj.

Nevreme je počelo oko 21 čas i trajalo je više od sat vremena.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.