Izvor: RTS, 10.Jul.2020, 15:19

Milutin Jeličić Jutka osuđen na tri meseca zatvora

Prvostepenom presudom Osnovnog suda u Kruševcu, Milutin Jeličić Jutka osuđen je na tri meseca zatvora. Rok za žalbu na presudu je osam dana.
Osnovni sud u Kruševcu doneo je presudu da je Milutin Jeličić Jutka, bivši predsednik opštine Brus, kriv za nedozvoljene polne radnje prema svojoj sekretarici Mariji Lukić u periodu od 2015. do 2016. godine.

Milutin Jeličić bio je na današnjem ročištu, ali i ne u vreme izricanja presude. 
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << />"Moram da kažem da sam zadovoljna zaista bez obzira što je oslobođen za drugo krivično delo, tj. osuđen je za teže, a oslobođen za polno uznemiravanje jer, da ne bismo prolongirali postupak, nismo insistirali na veštačenju drugog telefona. Sve u svemu, drago mi je da se konačno završilo i da je proglašen krivim", rekla je Marija Lukić.
Advokat Borivoje Borović, branilac Lukićeve, rekao je da je odluku doneo jedan od boljih osnovnih sudova u Srbiji, Osnovni sud u Kruševcu.
"Pravda za Mariju je vrlo važna, to je najvažniji deo postupka i ovo je prva žena u Srbiji koja je uspela da u zatvor spakuje jednog moćnika koji se pozivao na najviše organe ove vlasti misleći da će ga zaštiti pred sudom", poručio je Borović novinarima nakon izricanja presude. 
Presudi su danas prethodile završne reči svih strana u postupku na glavnom pretresu, koji je prethodnog meseca dva puta odlagan zbog nedolaska Jeličića i advokata.
Pogledaj vesti o: Kruševac

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Jutka osuđen na tri meseca zatvora zbog polnog uznemiravanja

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Jul.2020

Osnovni sud u Kruševcu osudio je danas na tri meseca zatvora bivšeg predsednika Opštine Brus Milutina Jeličića Jutku zbog seksualnog uznemiravanja jedne bivše poslovne saradnice...Ovo je prvostepena presuda na koju i tužilaštvo i odbrana imaju pravo žalbe...Ranije danas tužilaštvo je u završnoj...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.