Maloletnik osuđen na četiri godine, jer je ubio druga nožem!

Izvor: BKTV News, 03.Nov.2017, 23:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Maloletnik osuđen na četiri godine, jer je ubio druga nožem!

Viši sud u Nišu osudio je tinejdžera T. M. (16) na maksimum četiri godine Vaspitno-popravnog doma jer je 11. juna u Ulici vojvode Putnika u Nišu nožem ubio druga Ivana Lilića (18).

U sudu objašnjavaju da je ovo, uprkos težini dela, najstroža sankcija koja se po zakonu može izreći maloletnicima.

Iva Popović Knežević, portparolka Višeg suda u Nišu, objasnila je da je T. M. pretila ovako mala kazna jer u vreme ubistva nije imao ni punih 16 godina.
>> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News <<
Teška saobraćajna nezgoda u Kruševcu!

"Zakon predviđa da boravak u Vaspitno-popravnom domu može trajati najkraće šest meseci, a najduže četiri godine. Sud svakih šest meseci, na osnovu izveštaja ustanove u kojoj se mera sprovodi, odlučuje o njenom produženju ili prestanku", kazala je sudska portparolka.

Inače, T. M. i Ivan Lilić su se kobnog dana sreli u parku kod niškog Apelacionog suda. Kako je sud utvrdio, izbila je svađa zbog neraščišćenih računa oko droge, pa je T. M. potegao nož i dva puta ubo u stomak Ivana Lilića. Potom je pobegao, ali ga je policija iste večeri uhapsila.

Četvoro mrtvih, mnogo povređenih! Ljudi na ovom mestu u Srbiji ginu, slete sa puta čim dođu!

"Lilić je bio umešan u trgovinu drogom, a sa maloletnikom se našao da bi naplatio dug. T. M. se pravdao da je ubio Lilića jer ga je ovaj navodno maltretirao zbog duga za drogu koju je od njega kupio", rekao je naš izvor iz istrage.

Ova svedočenja ruše alibi Zorana Marjanovića!

Ove navode donekle je potvrdila i Lilićeva majka Bojana, koja je nakon ubistva novinarima kazala da joj se sin "slučajno upleo u prodaju narkotika".

Užas u Nišu! Radnik prebio šefa!

"Ivana je izvesni diler zamolio da mu pričuva kesu sa marihuanom, što je on i učinio. Tokom policijske racije njemu je droga oduzeta, a zaradio je i krivičnu prijavu zbog trgovine narkoticima. Zbog toga su se dileri okomili na Ivana i tražili da im plati zaplenjenu drogu, pa im je on u više navrata davao novac, ali nije uspevao da otplati dug. Tako je i uvučen u trgovinu drogom i to je i bio motiv ubistva", priznala je tada Bojana.

Ceo Bor priča o ovoj devojci: Pljačkala penzionere, a nijedan ne sme da je prijavi, evo i zašto!

Prilikom napada, Ivan je zadobio dva fatalna uboda u trbuh i tada mu je presečena aorta.

Zbog te povrede Lilić je za vrlo kratko vreme, kako su tada potvrdili lekari, izgubio tri litra krvi. Operisan je, ali je ubrzo podlegao povredama.

Doktor udario autistično dete (5), evo na koliko je osuđen!
Pogledaj vesti o: Kruševac

Nastavak na BKTV News...






Povezane vesti

Maloletnom ubici iz Niša četiri godine u popravnom domu, majka žrtve očajna

Izvor: Blic, 04.Nov.2017, 08:16

Maloletnom T. M. (15) izrečena je mera upućivanja u vaspitno-popravni dom jer je 12. juna ove godine izbo nožem Ivana Lilića (18) iz Niša nanevši mu povrede od kojih je preminuo u bolnici istog dana...Portparol Višeg suda u Nišu Iva Popović Knežević kaže da maloletnik u VP domu može da provede...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.