Izvor: RTS, 03.Okt.2020, 13:23

Ljubomiru Simoviću "Prsten despota Stefana Lazarevića"

Pesnik, pisac, putopisac, esejista, likovni kritičar i jedan od naših najprevođenijih autora, akademik Ljubomir Simović dobitnik je ovogodišnjeg "Prstena despota Stefana Lazarevića", nagrade koju dodeljuje Književni klub "Bagdala" iz Kruševca.
Predsednik žirija Ljubiša Đidić je, obrazlažući ovogodišnju dodelu "Prstena despota Stefana Lazaraveća" Ljubomiru Simoviću, istakao da je razuđenost njegovg opusa višestruka, od poezije, proze, drame, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << esejistike, likovne kritike, putopisa, prevoda, do priređivanja mnogih naučnih zbornika.

"Ljubomir Simović je jedini živi pisac koji je ušao u 100 dela savremene srpske književnosti koju objavljuju takve institucije kao što je SANU, Matica srpska, SKZ", naglasio je Đidić.
Dodao je da je kruševački Književni klub "Bagdala" s njim sarađivo takoreći od njegovih književnih početaka, kao i da mu je drago da Simoviću daju nagradu istovremeno i kao saradniku.
Dobitnik nagrade za prošlu godinu bio je pisac Milisav Savić.
Nagrade laureatima biće uručene na svečanoj akademiji planiranoj za kraj oktobra.
Pogledaj vesti o: Kruševac

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.