Izvor: Press, 18.Apr.2021, 21:07

Lidija Gajić: Interaktivne i kreativne radionice za sve one koji žele posao u medijima!

Lidiju Gajić, preduzetnicu iz Kruševca javnost poznaje kao vlasnicu portala koji već godinama nudi široki sadržaj lifestyle tema u kojim mladi mogu pronaći sadržaje koji ih najviše zanimaju, od mode, lepote, zdravlja, preko kulture do onih socijalnih koji obradjuju pitanja koja nas svakodnevno kopkaju. Pored toga, Lidija je pokrenula i dve radionice u okivru svog portala, na kojima mlade ljude koji žele da se bave novinarskom profesijom, digitalnim marketingom i osnovnim sadržajima >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << online novinarstva. Dobar deo ovih radionica čine i predavanja o promociji proizvoda na internetu, što u današnje vreme interesuje kako male preduzetnike, tako i velike kompanije.
Ove radionice održavaju se na zoom platformi, a ono što ih karakteriše jeste pre svega podrška mladima koji imaju veliku želju da se upuste u preduzetništvo u medijima, za šta je pre svega potrebno znanje, velika želja ali upravo i pomoć onih koji kao Lidija uspešno koračaju ovom stazom.
„Jedna je radionica web novinarstva, kreativnog pisanja i internet marketinga, koja pokriva sledeće oblasti: Uvod u Web novinarstvo, osnovne forme online sadržaja, vest, proširena vest, blog, upotrebljivost sajta, osnovni principi web pisanja, naslov, podnaslov, tizer, nabrajanje, „catchy“ naslov, značaj društvenih medija za web novinarstvo, uvod u društvene mreže, načini za promociju online sadržaja i još mnogo toga.Radionica je interaktivna i u grupi polaznici uvek mogu da računaju na pomoć i podršku ostalih polaznika u grupi. Traje dva meseca i održava se online, putem zoom platforme. Nakon završene radionice polaznici dobijaju sav sadržaj u pdf formatu” kaže novinarka Gajić.
https://www.instagram.com/p/CNfGC6aJmgW/?igshid=1k6reuarue7f3

Druga radionica je copywriting-a i storytelling-a, koja traje dva dana. Održava se kao i prethodna, online putem zoom platforme. Na radionici se obrađuje konkretno prodajni tekst, razlika između copy i content-a. Polaznicima se daju alati tako da na najbolji način sastave tekst koji će prodati njihov proizvod ili uslugu. U okviru storytelling-a oni se uče kako da ispričaju svoju priču kroz tekst i na taj način pridobiju kupce i publiku.
Lidija je diplomirani filolog i menadžer u medijima, a nakon višegodišnjeg rada u istima, odlučila je da napusti poslove koji su joj davali sigurnost i svoju kreativnost i snalažljivost na najbolji način isakaže u stvaranju svog brenda. Nije bilo lako, ali sada zna da je put koji je prošla bio vredan truda, te stoga želi da osnaži svaku mladu osobu koja sanja da bude „sam sebi gazda“.
„Kao nagrade u novinarstvu sam dobijala razne edukacije. Neke od njih su edukacija o internet marketingu, zatim edukacija o SEO. Pored toga pohađala sam i razne kurseve na temu pisanja. Uporedo sa ovim radila sam na lokalnoj televiziji. Prvo pri jutarnjem programu, zatim kao novinar i na kraju kao voditelj dve emisije. Nakon određenog vremena, tačnije 2018. godine, shvatila sam da mogu mnogo više da pružim nego što sam u tom trenutku to činila. Tada dajem otkaz na televiziji i pokrećem svoj magazin, Shine magazin, sa idejom da na jedan drugačiji način čitaocima približim teme o kojima se u tom trenutku nije baš toliko pisalo.“ kaže Gajić.
Na putu ka osnivanju sopstvenog biznisa, uvek postoji strepnja, jer je to put neizvesnosti, na kojem ako uspete otvaraju vam se mnoge mogućnosti koje su ranije bile nedostižne. Zato je znanje za samozapošljavanje veoma bitno, a ništa manje nije bitan i ni timski rad, s toga su radionice interaktivne, jer svaki polaznik ima pomoć od svoje grupe. I sama Lidija svoje uspomene na početke u preduzetništvu vezuje za kolege, prijatelje i ljude koji su uvek bili tu kada joj je trebala motivacija i pomoć da ostvari svoj san.
„Niko se neće začuditi kada kažem da mi je srpski jezik bio omiljeni predmet u školi, otuda i ljubav prema pisanju i prema studijama srpskog jezika i književnosti. Od malih nogu pišem i oduvek sam se pronalazila u tome. Kako su godine odmicale, znala sam da je to poziv za mene, da je to ono čime zauvek želim da se bavim. Nije bilo lako, ali tim koji sam imala oko sebe, a koji je i danas tu, mnogo mi je pomogao“ kaže Lidija Gajić.
Pogledaj vesti o: Kruševac

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.