Ledeni dan u Srbiji, dve žrtve

Izvor: RTS, 30.Dec.2014, 15:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ledeni dan u Srbiji, dve žrtve

U celoj zemlji temperatura je tokom celog dana bila ispod nule. Pronađena tela dva muškarca u Zaječaru, a sumnja se da su umrli od smrzavanja. Zbog kvara na toplani, veći deo stanova u Kruševcu bio je bez grejanja. Zbog zimskih uslova vožnje, vozačima se preporučuje naročit oprez. Obavezna je upotreba zimske opreme, a u planinskim predelima i lanci. Čitaj mi!

Društvo 1 Voda u Rekovcu ispravna za piće

2 Ledeni dan u Srbiji, dve žrtve

3 Kraj >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << polugodišta, deo đaka bez knjižica

4 Srpski turisti zbrinuti na benzinskoj pumpi

5 Oštra kontrola Fonda za lečenje dece

22.30 - Popravljen kvar na toplovodu u Kruševcu. Radijatoru u gradu su mlaki, ujutru bi trebalo da budu topli. 

22.25 - Rekovčani od sutra mogu da koriste vodu iz gradskog vodovoda, rekao je RTS-u predsednik te opštine Predrag Đorđević.

18.55 - U Urgentnom centru u Beogradu povećan broj pacijenata s prelomima. Uglavnom je reč o starijoj populaciji.

15.15 - Zavareno mesto gde je došlo do pucanja cevi u Kruševcu, rekao je direktor gradske toplane Dragan Azdejković za Betu. Počinje se sa punjenjem sistema. 

14.35Pronađena tela dva muškarca sa promrzlinama, rečeno je u zaječarskoj Hitnoj pomoći, prenosi Fonet

13.35 - Četiri prijepoljska sela odsečena su od sveta, jer, kako tvrde meštani Rasne, Raišnjeva, Ivanja i Babina, lokalne puteve niko ne čisti. Nadležni negiraju te navode.

10.00 - Novi problemi za stanovnike Rekovca i sela Lomnica. Zbog neispravne vode iz vodovoda već tri sedmice snabdevaju se pijaćom vodom iz cisterni koja sada, na veoma niskim temperaturama, mrzne.

9.30 - Zbog kvara u gradskoj toplani, 80 odsto stanova u Kruševcu je bez grejanja. Normalizacija sistema očekuje se u poslepodnevnim satima, a građani će grejanje dobiti tokom noći.

Auto-put je prohodan, ali se zbog poledice vozačima proporučuje dodatan oprez. I na prilazima planinskim turističkim centrima, putevi su prohodni.

Sela na Staroj planini Gostuša, Bela i Pakleštica, koja su ostala bez struje zbog kvara na dalekovodu izazvanog smetovima, danas su dobila električnu energiju.

Zbog kvara u kruševačkoj gradskoj toplani, od jutros je 80 odsto korisnika tog javnog preduzeća ostalo bez grejanja. Razlog je kvar na jednom od dva centralna kotla.

U Gradskoj toplani rade na otklanjanju kvara, pa se normalizacija grejanja očekuje u poslepodnevnim satima, a građani će grejanje dobiti tokom noći. U Kruševcu je jutros bilo minus devet stepeni.

Četiri prijepoljska sela odsečena su od sveta, jer, kako tvrde meštani Rasne, Raišnjeva, Ivanja i Babina, lokalne puteve niko ne čisti.

U Direkciji za izgradnju opštine Prijepolje negiraju te navode i kažu da su sve mašine za raščišćavanje snega – na terenu, kao i da su svi putevi prohodni, prenosi Tanjug.

Jutros je najhladnije bilo na Kopaoniku, gde je u šest časova izmereno minus 17 stepeni, i u Zaječaru, gde je temperatura vazduha iznosila minus 16 stepeni.

Do petka ledeni dani. Jutarnja temperatura i do minus 20 stepeni.

Najviše snega ima na Kopaoniku i Crnom vrhu, do 50 centimetara, a u Leskovcu 25 centimetara.
Pogledaj vesti o: Kruševac

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.