LJUDINE O KOJIMA PRIČA SRBIJA: Ostali bez sina, ali su nastavili da se bore za drugu decu - evo zašto ceo Balkan večeras igra folklor kod Kruševca

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Avg.2023, 21:24

LJUDINE O KOJIMA PRIČA SRBIJA: Ostali bez sina, ali su nastavili da se bore za drugu decu - evo zašto ceo Balkan večeras igra folklor kod Kruševca

Osam godina je prošlo od pogibije Marka Milanovića (1993-2015) iz Kaonika kod Kruševca, a njegova porodica nije izneverila zavet dat posle teške nesreće: baviće se dobročinstvom i vodiće bitku da zaštite decu u saobraćaju.

Veliku balkansku folklorijadu - 7.Manifestaciju „Spasimo decu u saobraćaju“ organizuju večeras od 19 sati u porti crkve u Kaoniku, a sve dobrotvorne priloge proslediće Domu za smeštaj odraslih lica u Kulini kod Aleksinca.

- Našem >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << pozivu su se ponovo odazvali folklorci sa celog Balkana, imaćemo oko 150 učesnika, dolazi nam „Venac“ sa Kosmeta, folklorci iz Crne Gore, Bugarske, Mađarske, Federacije BiH - kaže za „Novosti“ Miroljub Milanović, Markov otac koji vodi udruženje sa imenom nastradalog sina.  -Podršku smo dobili od MUP-a, Gradske uprave,Turističke organiazcije, Kulturnog centra, što pokazuje samo koliko se svi složno borimo za istu humanu misiju.

“Folklordijada” u Kaoniku uvek privuče više hiljada posetilaca. I ne slučajno, jer osim druženja i šanse da vide folklorce iz više država, Udruženje „Marko Cara Milanović“ poznato je po dobrotvornom radu. Za školu „Velizar Stanković-Korčagin“ u selu obezbedili su đačke stolice, inicirali postavljanje zaštitnih ograda, usporivače saobraćaja, led-samafore duž Ribarske reke. Pomažu siromašnima i bolesnima, đacima, darovitim malim muzičarima. Blisko sarađuju sa Agencijom za bezbednost saobraćaja.

Marko Milanović bio je student druge godine računarstva Visoke strukovne škole u Blacu. Osim što je svirao više instrumenata, bio je i nagrađivani vokalni solista izvornih pesama. Samo mesec dana pre pogibije osvojio je priznanje "prvi glas Rasinskog okruga". Blizu 15 godina igrao je foklor.
Pogledaj vesti o: Kruševac

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.