Kruševljani danas i sutra bez vode

Izvor: Glas javnosti, 27.Maj.2011, 07:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kruševljani danas i sutra bez vode

KRUŠEVAC - Kruševački Vodovod će isključiti snabdevanje vodom građane Kruševca tokom vikenda zbog radova na priključenju novoizgrađenog rezervoara u Lipovcu na magistralni cevovod, rečeno je u gradskom Vodovodu.

Prema informaciji gradskog Vodovoda, potrošači će ostati bez vode danas, 27. maja, u 5 časova, a ponovno snabdevanje biće, prema planiranoj dinamici radova, uspostavljeno u subotu oko 17.

Prilikom ponovnog uključenja može doći do prolaznog zamućenja, >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << a voda koja nakon isključenja stigne do potrošaca moći će da se koristi samo u sanitarne svrhe, sve dok Zavod za javno zdravlje, na osnovu svojih analiza, ne saopšti da je ispravna za piće.

Vodovod je apelovao na građane da se snabdeju dovoljnim količinama vode, a za snabdevanje tokom vikenda će biti obezbeđene cisterne o čijim lokacijama će građani biti obavešteni preko sredstava informisanja.

Žitelji kruševačkih sela priključenih na sistem vodosnabdevanja će zahvaljujući seoskim rezervoarima najverovatnije imati vodu tokom perioda isključenja, a voda neće nestajati ni u gradskoj bolnici.

Kako je saopšteno u Lipovcu se gradi rezevoar kapaciteta 5.000 kubnih metara u okviru projekta rekonstrukcije i proširenja kapaciteta Fabrike vode u Majdevu u cilju obezbeđenja regionalnog vodosnabdevanja sa sistema Ćelije, koju sa oko četiri miliona evra finansira Evropska unija.

Izgradnja rezervoara predstavlja učešće grada Kruševca u projektu regionalnog vodosnabdevanja. Vrednost radova je oko dva miliona evra, a 152 miliona dinara sredstva za njegovu izgradnju obezbeđena su iz NIP-a, 40 miliona dianara iz Direkcije za vode i iz gradskog budžeta oko deset miliona dinara.

Hoce li neko odgovarati za ovo maltretiranje gradjana Krusevca i ova stalna iskljucenja te zbog te zbog onog i to celog grada?!

Drugo: Zasto dati vodu okolnim opstinama iz sistema koji su samo gradjani Krusevca gradili iako su svi okolo nudjeni da ucestvuju? Ko ce da nadoknadi ulaganja gradjana Krusevca?

neko ovde uzima debele pare....a mi i dalje sve trpimo. ma kuke i motike treba da prorade!

Nastavak na Glas javnosti...






Povezane vesti

Kru...evac od danas bez vode!

Izvor: KruNet.net, 27.Maj.2011

Kruševački Vodovod će isključiti snabdevanje vodom građane Kruševca tokom vikenda zbog radova na priključenju novoizgrađenog rezervoara u Lipovcu na magistralni cevovod, rečeno je u gradskom Vodovodu. Prema informaciji gradskog Vodovoda, potrošači će ostati bez vode danas..

Nastavak na KruNet.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.