Izvor: Danas, 11.Feb.2015, 00:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kruševačko porodilište dobilo potrebnu opremu

Kruševac - U okviru nastavka akcije „Zajedno za bebe“ predstavnici Komercijalne banke i Fonda B92 uručili su porodilištu u Kruševcu: reanimacioni sto, stacionarni inkubator, pacijent monitor sa EKG-om, digitalnu vagu za merenje beba, neonatalni aspirator, špric pumpe i porođajne stolove, čime je ovo porodilište dobilo svu neophodnu opremu.

„Zaista je izuzetno zadovoljstvo osećati energiju pobede i držati njen ritam. Naše današnje prisustvo u porodilištu >> Pročitaj celu vest na sajtu Danas << u Kruševcu nesumnjivo ima obe karakteristike. Kruševac je peti grad koji posećujemo u Srbiji, nakon naše odluke da od 1. juna prošle godine, srazmerno broju transakcija obavljenih svim karticama, Banka iz svojih izvora donira sredstva za obnovu porodilišta. Do sada smo odvojili 20,3 miliona dinara. Posle Šapca, Višegradske, Knjaževca, Požarevca i sada Kruševca, već gledamo unapred i uveliko sakupljamo sredstva za porodilište u Gračanici, gde zakazujemo viđenje u maju“, poručio je Ivica Smolić, predsednik IO Komercijalne banke.

To je peta donacija u akciji „Zajedno za bebe“, u okviru koje za svako plaćanje klijenata njenim karticama Komercijalna banka izdvaja svoja sredstva za opremanje i obnovu porodilišta. Zahvaljujući sakupljenom novcu i kruševačko porodilište je dobilo opremu koja će u velikoj meri poboljšati nivo zdravstvene nege i zaštite.

„Građani Srbije i Komercijalna banka uspeli su da prikupe dovoljno sredstava da se obezbedi kupovina neophodne opreme za još jedno porodilište. Pozivamo lokalne samouprave u gradovima, u kojima još uvek nije u potpunosti obnovljeno porodilište, da zajedno sa lokalnim kompanijama i donatorima u narednom periodu prikupimo neophodna novčana sredstva i pomognemo da sva porodilišta u Srbiji dobiju sve što im je neophodno za najbolju moguću negu majkama i bebama“, izjavio je Veran Matić, predsednik Upravnog odbora Fonda B92.

Korišćenjem kartica umesto gotovine, klijenti Komercijalne banke učestvuju u akciji „Zajedno za bebe“ i bez ikakvog vlastitog troška direktno utiču na povećavanje iznosa doniranih sredstava.

„Najsrdačnije se zahvaljujem u ime svih stanovnika Rasinskog okruga, svih zaposlenih u Opštoj bolnici Kruševac i u svoje lično ime na ovako vrednoj donaciji namenjenoj prvenstveno bebama i najmlađoj populaciji. Nadam se da će ovo zanavljanje opreme uveliko olakšati što veće i sigurnije rađanje beba i povećanje nataliteta na preko 1.700 beba. Još jednom hvala gospodinu Veranu Matiću ispred Fonda B92 i akcije „Bitka za porodilišta“ i gospodinu Ivici Smoliću ispred Komercijalne banke na ovako važnoj i vrednoj donaciji“, poručila je direktorka Opšte bolnice Kruševac dr Slobodanka Jotić.
Pogledaj vesti o: Kruševac

Nastavak na Danas...






Povezane vesti

Bitka za bebe: Pobeda i u Ćupriji

Izvor: B92, 11.Feb.2015

Fondacija B92 i Evropska komanda vojske Sjedinjenih Američkih Država su u akciji "Bitka za porodilišta" donirali neophodnu opremu Opštoj bolnici u Ćupriji...Pored predstavnika fonda, bolnicu je posetila i delegacija američke ambasade...U saradnji sa Fondom B92 Evropska komanda vojske SAD je obezbedila...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.