Kruševački vašar bez ringišpila

Izvor: RTS, 07.Apr.2013, 13:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kruševački vašar bez ringišpila

Gradska uprava Kruševca zabranila je postavljanje ringišpila na vašaru Blagovest, na aerodromu, jer vlasnici zabavnih parkova nisu imali odgovarajuće atest.

Prvi ovogodišnji vašar u Kruševcu, Blagovest, neće imati zabavni park ni ringišpile. Gradska uprava zabranila je postavljanje ringišpila na aerodromu, gde su uvek bili, jer vlasnici zabavnih parkova nisu imali odgovarajuće atest. 

Ovo je prva godina posle nekoliko decenija tradicionalnog vašara u Kruševcu >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << da se ne postave ringišpili, saznaje RTS. 

Inače, pojačana je kontrola i za sve prodavce na vašaru. Samo oni koji su ranije  na licitaciji zakupili minimum dva metra prostora u iznosu od 2.060  dinara, imali su pristup ulici Ljube Todorovića gde je označeno 1.200 mesta za vašarske prodavce.

Do rigorozne kontrole ispravnosti ringišpila  došlo nakon incidenta koji se dogodio učenicima prvog razreda Osnovne škole "Nada Popović" iz Kruševca koji su bili na rekreativnoj nastavi u  Sokobanji.

Tada je devetoro dece povređeno, od kojih jedno teće kada se polomio stub ringišpila u izletištu Borići kod Sokobanje. Postavljeni ringišpil nije imao odgovarajući atest za bezbedan rad.
Pogledaj vesti o: Kruševac

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.