Kruševački DSS neće na miting

Izvor: Blic, 24.Jun.2010, 01:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kruševački DSS neće na miting

Predsedništvo DSS je pre dva dana odlučilo da se potpredsednik stranke Miloš Aligrudić pojavi na mitingu opozicije, koji na Vidovdan organizuju SNS i Nova Srbija, i „podrži zahteve za raspisivanje vanrednih izbora“.

Takva odluka vrha DSS neće uticati na odluku bivšeg gradonačelnika Kruševca i predsednika gradskog odbora DSS Dragana Azdejkovića, koji je pre nekoliko dana u izjavi „Blicu" najavio da neće učestvovati na mitingu.

- Stojim iza onoga >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << što sam rekao. Zahtevi za raspisivanje vanrednih izbora su opravdani jer ekonomska situacija u zemlji nikada nije bila teža, ali smatram da bi efekti mitinga bili isti i da je on zakazan za 27. ili 29. jun. Kao gradonačelnik, pet godina sam se borio za to da se na Vidovdan ne igra, ne peva, ne svira, da to bude dan sećanja na kosovske mučenike. Sve bih pogazio ukoliko bih se pojavio na bini - objašnjava Dragan Azdejković.

Azdejković kaže da DSS nije uključen u organizaciju mitinga na Vidovdan, a da njega lično iz rukovodstva stranke niko nije uslovljavao da učestvuje na mitingu.

- Član sam DSS zato što mogu slobodno da iznesem svoj stav i mišljenje. Prema informacijama koje imam, iz Beograda će doći samo Miloš Aligrudić, koji će se kao gost obratiti učesnicima mitinga. Mi smo u telefonskom kontaktu sa gradskim odborom SNS u Kruševcu, ali oni prema nama nisu imali nikakvih zahteva. Članovima DSS nećemo upućivati neki poseban poziv da se pojave na skupu.
Pogledaj vesti o: Kruševac

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.