Kruševac je danas dobio nove junake!

Izvor: Mondo, 04.Avg.2017, 16:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kruševac je danas dobio nove junake!

Bračni par Danica i Tomislav Mihajlović poklonili su Gradu Kruševcu plac od 33 ara sa vikendicom od 35 kvadrata, sa željom da se u nju useli porodica koja nije stambeno zbrinuta.

Foto: youtube/printscreen

Vikendicu koja se nalazi u selu Slatina kod Kruševca Mihajlovići su kupili osamdesetih godina, doveli su tada vodu i struju, zasadili voćnjak i gajili pčele, jer se u to vreme njihova ćerka Gordana bavila proizvodnjom preparata na bazi meda i bilja. >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo <<

Od prvobitne namere da se tu trajno nastane i da izgrade proizvodne pogone Mihajlovići su odustali kada im je 2002. godine poginula ćerka.

U Kruševac su se vratili kako bi preuzeli brigu o tada troje maloletne dece koja su ostala za Gordanom, a poslednjih godina su retko odlazili u Slatinu.

Plac sa vikendicom Mihajlovići su odlučili da poklone Gradu, sa željom da se tu nastani neka porodica koja nema svoj dom.

Gradonačelnik Kruševca Dragi Nestorović, koji je danas u svom kabinetu primio ovo dvoje osamdesetogodišnjaka, obećao je da će Grad sanirati objekat, a onda će pronaći porodicu kojoj je ovakva vrsta pomoći potrebna.

U znak zahvalnosti, Nestorović je Mihajlovićima poklonio maketu Spomenika kosovskim junacima.

Poklonio kuću najmlađim Beograđanima
Pogledaj vesti o: Kruševac

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.