Kruševac i jutros pogodilo nevreme, mnogi od juče nemaju struju

Izvor: RTS, 03.Avg.2019, 12:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kruševac i jutros pogodilo nevreme, mnogi od juče nemaju struju

Kruševac su oko 10 časova pogodile nove obilne padavine. Prema podacima meteorološke stanice za 15 minuta palo je 20 litara kiše po metru kvadratnom, a na Bruskom putu, kod starog aerodroma, vetar je dostizao brzinu od 61 kilometar na čas.
Obilne padavine usporile su saobraćaj, dovele do zagušenja atmosferske i fekalne kanalizacije.

To će dodatno otežati uklanjanje posledica jučerašnjeg >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << nevremena koje je u kruševačkom kraju pričinilo veliku materijalnu štetu na objektima, putnoj infrastrukturi i elektroenergetskoj mreži.
Bez struje je i dalje veliki broj korisnika, na potezu od sela Gari ka Zdravinju, koji se strujom napajaju sa trafo-stanice u Modrici.
U srednjoj Medicinskoj školi, čija je rekonstrukcija u toku, voda je prodrla u sve učionice pričinivši štetu na 1.600 metara kvadratnih.

"Velika količina vode. U saradnji sa Centrom za vanredne situacije, izbacili smo oko 6.000 litara koje smo izbacili. Da li će sada biti još više, zaista ne znam. Okupljam zaposlene da ponovo krenemo u akciju. Nažalost, vidite, bojim se da nećemo stići do 1. septembra ništa da uradimo", rekao je direktor te škole Goran Ristić.
Pogledaj vesti o: Kruševac

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.