Kruševac dobio Jedinstveno upravno mesto

Izvor: RTS, 20.Maj.2020, 14:43

Kruševac dobio Jedinstveno upravno mesto

Ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić otvorio je Jedinstveno upravno mesto u Kruševcu, tako da će građani u tom gradu sada moći na jednom mestu, brže i efikasnije da završe poslove koje imaju sa upravom.
Ružić je na otvaranju rekao da je ovo sedmo po redu Jedinstveno upravno mesto u Srbiji, koje je otvoreno uz podršku Ministarstva.

"Jedinstveno upravno mesto kao koncept >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << predstavlja još jedan korak dalje ka cilju kojem težimo - da građanima susret sa upravom učinimo još prijatnijim, da se usluge pružaju građanima na profesionalniji i brži način, i da građane ne maltretiramo da idu od institucije do institucije da završavaju poslove, već to obave, kao ovde u Kruševcu, na jednom mestu", rekao je Ružić.
Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave, navodi se u saopštenju, podržalo je adaptaciju prostora i formiranje Jedistvenog upravnog mesta u Kruševcu sa 5,5 miliona dinara u okviru Programa „Uspostavljanje jedinstvenog upravnog mesta u jedinicama lokalne samouprave i gradskim opštinama".

Navodi se da je Ministarstvo pokrenulo ovaj Program 2018. godine, kada je sa 52 miliona dinara kao pilot projekat podržano osam lokalnih samouprava u otvaranju Jedinstvenog upravnog mesta.
Podršku gradovima i opštinama u otvaranju Jedinstvenog upravnog mesta Ministarstvo je nastavilo u 2019. godini, kada je podržalo još šest gradova i opština sa ukupno 45 miliona dinara.

Pogledaj vesti o: Kruševac

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Ministar u Kruševcu otvorio još jedno ‘jedinstveno upravno mesto’

Izvor: Danas, 20.Maj.2020

Ministar državne uprave i lokalne samouprave Srbije Branko Ružić je danas u Kruševcu otvorio "jedinstveno upravno mesto", sedmo u Srbiji, gde građani mogu brže i efikasnije da obave poslove sa upravom.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.