Kruševac danas bez vode

Izvor: S media, 07.Apr.2011, 18:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kruševac danas bez vode

Zbog oštećenja glavnog cevovoda od 1.000 milimetara kojim se voda za piće iz Fabrike vode sa jezera Ćelije doprema do korisnika, gradjani Kruševca će danas biti bez vode, saopšteno je u javnom komunalnom preduzeću Vodovod u tom gradu.

Do oštećenja je došlo juče oko 8.00, a prouzrokovali su ga radnici "Kruševac puta" prilikom radova na popravci saobraćajnice u selu Gornji Stepoš na oko 15 kilometara od Kruševca, kada su, kopajući propuste za atmosfersku >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << vodu kraj magistralnog puta Kruševac-Brus, probili magistralnu cev.

Iako se trenutno na oštećenom mestu iz cevi izliva oko 60 litara viode u sekundi, u Vodovodu su, zbog snabdevanja gradjana odlučili da mrežu ne zatvaraju danas, kako bi gradjanima omogućili da se snabdeju potrebnim količinama vode pre isključenja.

Četiri mladića teško povredjena u saobraćajnoj nesreći

Japan: Zaustavljeno isticanje radioaktivne vode

Četiri razloga zašto je zeleni čaj bolji od vode

Direktor gradskog Vodovoda Slobodan Lazić, rekao je da će voda iz sistema vodosnabdevanja biti isključena danas u 6 časova, te da će radovi na popravci najverovatnije biti završeni do popodneva.

"Da bismo popravili nastalo oštećenje, moraćemo da isključimo vodu za sve korisnike i ispraznimo deo cevovoda. Sada punimo rezervoare iz kojih će potrošači moći da se sutra, i nakon isključenja, snabdevaju izvesno vreme, tako da verujem da grad neće dugo ostati bez vode", rekao je Lazić juče.

Prema njegovim rečima, nakon popravke cevi, ekipe gradskog Vodovoda će sistem uključivati postepeno kako bi se izbeglo zamućenje.

"Kvalitet vode će se u konntinuitetu pratiti i gradjani će biti obavešteni kada će moći vodu sa česme bezbedno da koriste za piće", rekao je Lazić.

(Beta)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.