Kruševac: Voda ispravna za piće

Izvor: B92, 26.Apr.2015, 13:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kruševac: Voda ispravna za piće

Kruševački zavod za javno zdravlje saopštio je se da voda iz gradskog vodovoda, nakon pet dana nestašice, može koristiti za piće.

"Rezultati laboratorijskih analiza uzoraka vode za piće iz mreže gradskog Vodovoda od 24. aprila pokazuju fizičko-hemijsku i mikrobiološku ispravnost. Na osnovu dobijenih rezultata voda u mreži gradskog vodovoda u Kruševcu se može koristiti za piće i pripremanje hrane" saopšteno je danas iz kruševačkog Zavoda.

Većina Kruševljana >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u utorak i sredu uopšte nije imala vodu, prvog dana zbog planskog isključenja radi ugradnje merača protoka na magistralnom cevovodu u Lipovcu, a potom u sredu zbog dve havarije nastale nakon puštanja vode u sistem.

Voda za tehničku upotrebu puštena je u četvrtak ujutru, a do kasno popodne su je dobili svi korisnici, tog dana u Kruševcu zbog prethodne nestašice, nisu radile škole i vrtići, a nastava je u petak normalizovana.
Pogledaj vesti o: Kruševac

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Ispravna voda za piće

Izvor: Akter, 26.Apr.2015

Voda iz mreže gradskog Vodovoda Kruševac od jutros se može koristiti za piće i pripremanje hrane, saopštio je kruševački Zavod za javno zdravlje..U saopštenju koje je Zavod prosledio Gradskoj upravi navedeno je da rezultati laboratorijskih analiza uzoraka vode za piće iz gradskog Vodovoda pokazuju...

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.