Kraljevo: Kamion usmrtio tri osobe

Izvor: B92, 28.Sep.2012, 09:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kraljevo: Kamion usmrtio tri osobe

Beograd -- Tri osobe su poginule, a tri povređene u selu Bzovik kod Kraljeva, kad je kamion krenuo unazad. Uhapšeni vozač Goran P. i poslodavac Vasa A. iz Raške.

Kako je za B92 rečeno u Policijskoj upravi Kraljevo, do nesreće je došlo sinoć oko 18.30 na lokalnom putu Rudno- Bzovik, kada je kamion FAP-a, vlasništvo PPP "Seme Golija Raška", na jednom nagibu krenuo unazad i zakačio pešake koji su čekali iza kamiona da ih preveze na drugu lokaciju.

Zbog nesreće >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << su lišeni slobode i zadržani do 48 sati vozač Goran P. (38) iz Raške zbog osnova sumnje da je izvršio teška dela protiv bezbednosti javnog saobraćaja i poslodavac Vasa A. (51) iz Raške zbog osnova sumnje da je izvršio teška dela protiv opšte sigurnosti, rekla je portparolka Policijske uprave Kraljevo Kristina Nikolić.

Poginuli su Radivoje D. iz Vranja, Aleksandar B. iz Kruševca i Dobrila K. iz Aleksinca. Reč je o poljoprivrednim radnicima koji su, kao nadničari, obavljali radove u selu.

Teške telesne povrede zadobila je Ankica S. (30) iz Vranja. Ona je prebačena u bolnicu u Novom Pazaru na odeljenje ortopedije i nije u životnoj opasnosti.

Dežurni hirurg u Zdravstvenom centru Novi Pazar Nermin Feković je rekao da je pacijentkinja koja je primljena u Zdravstveni centar sada stabilna, da je zadobila prelom ključne kosti sa nagnječenjem organa trbušne duplje, kao i da u slabinskom delu postoji par nagnječenja.

"Ona je van životne opasnosti, trenutno se dobro oseća, a rade se još neke pretrage i dalje konsultacije sa ostalim specijalistima. I dalje je na dijagnostici i praćenju da se ne bi desila neka komplikacija", naveo je Feković.

Ratko R. (75) i Silvija D. (37), oboje iz Surdulice, zadobili su lakše telesne povrede. Oni su posle pružene medicinske pomoći otpušteni iz bolnice i nalaze se u kolektivnom centru za nadničare u Raškoj, gde su i ranije boravili.

Istražni sudija Osnovnog suda u Kraljevu i tužilac bili su na mestu udesa. Drugi detalji, kao i uzrok udesa, biće poznati po završetku istrage.

Inspekcija rada ispituje incident

Inspekcija rada pokrenula je inspekcijski nadozor zbog koletivne povrede na radu u kojoj su u mestu Bzovik kod Kraljeva stradale tri osobe, a još tri povređene, saopštilo je danas Ministarstvo rada, zapošljavanja i socijalne politike

Nakon obavljenog razgovora s direktorom firme "Seme Golija d.o.o. Raška", koja je angažovala stradale radnike, utvrđeno je da nastradali nisu imali dokaz o radnom angažovanju, a takođe na uvid nije pružen dokaz da je kamion imao važeću registraciju, kao ni dokaz o tehničkoj ispravnosti.

"U toku je inspekcijski nadzor povodom navedene kolektivne povrede na radu. U skladu sa utvrđenim činjenicama inspekcijskog nadzora inspektor rada će preduzeti mere u skladu sa zakonom", navodi se u saopštenju.
Pogledaj vesti o: Kruševac

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.