Koronavirus u Srbiji: Preminulo pet, novozaraženih 163

Izvor: VOA, 10.Avg.2020, 15:40

Koronavirus u Srbiji: Preminulo pet, novozaraženih 163

U Srbiji je za poslednja 24 časa, do ponedeljka u 15 sati, preminulo petoro ljudi zaraženih koronavirusom, a među 6. 819 testiranih potvrđena su 163 nova sluičaja, što je najmanji broj novozaraženih od 25. juna. Na bolničkom lečenju trenutno su 2.873 pacijenta, a 107 ih je na respiratorima. Od poletka epidemije urađena su 754.143 testa, registrovano je 28.262 slučaja zaraze, a umrlo je 646 obolelih, a procenat smrtnostzi je 2,29 odsto. Položen kamen temeljac sa novu kovid bolnicu u Kruševcu Kamen temeljac za kovid bolnicu u Kruševcu položen je u ponedeljak, a premijerka Srbije Ana Brnabić istakla je da se ona gradi sa namerom da prvobitno služi za slučaj da dođe do velikog broja obolelih u drugom talasu korona virusa. Ona je na polaganju kamena temeljca, kako prenosi FoNet, rekla da će bolnica koštati 1.724.200.000 dinara, da će imati 500 ležajeva i da je rok za završetak radova 15. decembar. I tu bolnicu gradiće Termomont, koji je gradio bolnicu na Karaburmi. Brnabić je rekla da će posle korona virusa bolnica služiti svim građanima Rasinskog okruga i Kruševca. Usled pandemije, zatvorenicima omogućeno da koriste Skajp i Viber Osuđenicima u 10 kazneno-popravnih ustanova širom Srbije omogućeno je da posredstvom Skajpa i Vibera komuniciraju sa članovima porodica u cilju dodatne psihosocijalne podrške tokom pandemije koronavirusa, saopštilo je Ministarstvo pravde. Taj vid komunikacije omogućen je u zavodima u Sremskoj Mitrovici, Nišu, Pančevu, Padinskoj Skeli, Specijalnoj zatvorskoj bolnici u Beogradu, u okružnim zatvorima u Beogradu i Kragujevcu, u Vaspitno-popravnom domu u Kruševcu i Kazneno-popravnom zavodu za maloletnike u Valjevu, kao i u Kazneno-popravnom zavodu za žene u Požarevcu. Većina zatvorenika koristiće za tu namaenu tablete koje je donirala organizacija "Help".
Pogledaj vesti o: Kruševac

Nastavak na VOA...






Povezane vesti

Brojke dokaz da se epidemija lagano smiruje - 10. jul bio "crni dan" za Srbiju, početak škole veliki ispit

Izvor: B92, 10.Avg.2020

U Srbiji su u poslednja 24 sata zabeležena 163 nova slučaja koronavirusa, što je najmanji broj novozaraženih na dnevnom nivou od 25. juna...Prema podacima koje objavljuje Ministarstvo zdravlja vidljivo je da u Srbiji epidemija lagano jenjava u poslednja 4 dana...Najveći broj novozaraženih od početka...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.