Izvor: RTS, 21.Jul.2021, 13:51

Kamen temeljac za dogradnju dva kruševačka vrtića

Ministar prosvete Branko Ružić i gradonačelnica Kruševca Jasmina Palurović položili su kamen temeljac za dogradnju dva objekta Predškolske ustanove "Nata Veljković".
Branko Ružić je rekao da su Ministarstvo i Kruševac prepoznali zajednički interes i da žele da stvore bolje uslove za odrastanje dece.

Dodao je da je u sklopu ovog projekta ugovorena i rekonsturkcija vrtića "Labud", u kom će biti novih 160 mesta za mališane, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << po 80 mesta u svakom objektu.
Predškolska ustanova "Nata Veljković" u Kruševcu brine o 3.500 mališana raspoređenih u 13 gradskih vrtića i četrdesetak grupa na seoskom području.
Liste čekanja za prijem dece nema, a dogradnjom vrtića "Golub mira" i "Labud"stvoriće se uslovi za kvalitetniji rad u grupama sa manjim brojem dece kao i mogućnost prijema onih koji po kriterijumima ne ispunjavaju uslove upisa.
Radova na dogradnji objekata u Kruševcu vredni su 58 miliona dinara, a rokom za završetak je osam meseci.
Ministar Ružić obišao je i vrtić u Velikom Šiljegovcu gde je simobilično uručio ključeve vozila koje će se koristiti za prevoz mobilnog tima za rad sa porodicama iz osetljivih društvenih grupa i ruralnih područja.
Na području Rasinskog okruga, do kraja godine, u saradnji sa Fondacijim "Novak Đoković" ministarstvo prosvete planira završetak i opremanje prostorija u objektima u Varvarinu, Brusu, selu Zlatari, trsteničkom selu Popina i adaptaciju četiri prostorije u Drenovi.
Pogledaj vesti o: Kruševac

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.