Kako nasmejati najmlađe

Izvor: RTS, 18.Sep.2013, 12:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kako nasmejati najmlađe

Festival humora za decu u Lazarevcu ove godine se održava pod sloganom "Smehom smo prešli duge prag". Na manifestaciji, koja se održava 25. put, učestvuju deca iz Srbije, Republike Srpske, Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Makedonije.

"Smehom smo prešli duge prag" - slogan je festivala humora za decu koji se održava u Lazarevcu. Na manifestaciji koja se održava 25. put učestvuju deca iz Srbije, Republike Srpske, Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Makedonije.

Ne >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << ometajte, glumimo, rekli su nam školarci, mladi i talentovani članovi dramskih grupa koji su nastupili prvog festivalskog dana.

"Dolazimo iz Kruševca glumili smo Pepeljugu u zemlji čuda. Svako bilo da ima sedam ili 77 godina može da uživa u bajci", pričaju deca, gosti festivala.

I ove godine na likovni i literarni konkurs pristiglo je mnoštvo radova.

Direktorka Festivala humora za decu Radmila Bulatović kaže da se 25 godina trude da ne pobegnu iz detinjstva, da sačuvaju detinjstvo u sebi i da afirmišu talentovanu decu.

"Sve ove godine pokazujemo da su oni najtalentovaniji i pokušavamo da se oni na našim danima druže sa afirmisanim glumcima, piscima, likovnim stvaraocima", kaže Bulatović.

Dodeljene su tradicionalne nagrade. Zlatno Gašino pero za celokupno stvaralaštvo pripalo je književnici Gordani Timotijević.

"Mislim da je humor sastavni deo svakog detinjstva, a da mi pisci za decu to treba da podstičemo i u našim knjigama pokušamo da napišemo ono što će izmamiti osmeh svakom detetu", kaže književnica Gordana Timotijević.

Srebrno Gašino pero za knjigu "Koga se tiče kako žive priče" dobio je Dejan Aleksić. Među nagrađenim učenicima je Danijel Ćorović iz Bajine Bašte kome je Gašino pero pripalo za knjigu "Crveno svetlo".

Otvorena je i izložba ilustracija knjiga za decu Ane Grigorjev. U danima festivala deca će se i klikerati, igrati šah, a biće organizovan i maskenbal.
Pogledaj vesti o: Kruševac

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.