KRUŠEVLJANIN OSVOJIO PRVO MESTO: Uroš Ristić najbolji na republičkom takmičenju iz Poslovne informatike u Beogradu

Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Apr.2023, 07:22

KRUŠEVLJANIN OSVOJIO PRVO MESTO: Uroš Ristić najbolji na republičkom takmičenju iz Poslovne informatike u Beogradu

Domaćin je bila Druga ekonomska škola.

Republičko takmičenje iz Poslovne informatike za 2023. godinu (30. jubilarno) je održano u Beogradu. Domaćin je bila Druga ekonomska škola, a na takmičenju je učestvovalo osam škola.

Prvo mesto osvojio je učenik Uroš Ristić iz Ekonomsko trgovinske škole iz Kruševca, sa ukupno 85 poena (od 100 mogućih), a najveću podršku je imao od svog mentora Violete Jevrić.

Na drugom mestu je bila učenica Ekonomsko >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << trgovinske škole "Vuk Karadžić" iz Stare Pazove Daniela Pavlović (80 poena) sa mentorom Milicom Narančić, dok je treću poziciju zauzela Milica Štrbac (75 poena) iz Druge ekonomske škole iz Beograda, čiji je mentor Ljerka Krunić.

Okupljeni se obratio i direktor Druge ekonomske škole u Beogradu Dejan Nedić, inače naš proslavljeni fudbalski sudija i stručni konsultant na državnoj televiziji, koji je pre svega pohvalio sve učesnike i njihove mentore. Uz to je istakao da je jasno da je pred ovim briljantnim mladim ljudima blistava budućnost.

Sponzor takmičenja bio je Fakultet društvenih nauka u Beogradu (FDN) koji je za sve učesnike obezbedio vredne nagrade.

Ispred Fakulteta društvenih nauka u Beogradu (FDN), obratio se profesor Vuk Bevanda, koji su učesnicima takmičenja poželeli mnogo sreće i uspeha u daljem nastavku školovanja i usavršavanju.

Fakultet društvenih nauka je za prvo mesto obezbedio besplatno školovanje tokom sve četiri godine i besplatne master studije za mentora, drugo mesto dobija dve godine besplatnog školovanja za učenika i 50 odsto popusta školarine na master studijama za mentora, dok treće mesto dobija besplatno školovanje na prvoj godini studija za učenika i 50 odsto popusta na master studijama za mentora - istakao je prof. dr Bevanda.
Pogledaj vesti o: Kruševac

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Hor muzičke škole "Stevan Mokranjac" na Republičkom takmičenju osvojio prvo mesto

Izvor: OkRadio.rs, 03.Apr.2023

Na Republičkom takmičenju muzičkih i baletskih škola Srbije u Beogradu, hor muzičke škole "Stevan Mokranjac" iz Vranja, pod rukovodstvom  nastavnice Aleksandre Savić, uz klavirsku pratnju Milene Mladenović, osvojio je prvu nagradu.

Nastavak na OkRadio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.