Južna Morava opet poplavila Đunis

Izvor: B92, 21.Mar.2018, 12:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Južna Morava opet poplavila Đunis

Kruševac -- Saobraćaj na državnom putu Kruševac - Đunis - Deligrad obustavljen je jutros, ponovo, jer se u selu Đunis izlila Južna Morava.

Prema podacima Odeljenja za poslove odbrane i vanredne situacije Gradske uprave Kruševac, vodostaj Južne Morave kod Mojsinja jutros je bio 33 centimetra viši nego sinoć, i dostigao je 464 centimetra, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << a na snazi je ponovo vanredna odbrana od poplava.

"Domaćinstva i ljudi na tom području za sada nisu ugroženi", naveo je načelnik Odeljenja za poslove odbrane i vanredne situacije Gradske uprave Kruševac Dušan Todorović.

Na terenu su, dodao je, saobraćajna policija, vatrogasci. Vodovod dostavlja pijaću vodu, JKP po potrebi tehničku vodu za životinje, a teren obilaze i predstavnici Elektrodistribucije, komunalnih službi te zdravstvenih i veterinarskih službi.

Na području Kruševca aktivna su klizišta u Ribaru, Zdravinju, Maloj Reci, Velikoj Kruševici, u Cerovi je došlo do odrona, a zbog najavljenih većih snežnih padavina na terenu su ekipe zimske službe.

Podsetimo, Južna Morava se kod Đunica već nekoliko puta izlivala zbog čega je i tada bio za saobraćaj zatvoren glavni put. Takođe, i tada su bile polavljene kuće meštana kao i opranice.
Pogledaj vesti o: Poplave

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Izlila se Južna Morava kod Đunisa, poplavljen put

Izvor: Radio 021, 21.Mar.2018

Saobraćaj na državnom putu Kruševac - Đunis - Deligrad obustavljen je jutros jer se u naselju Đunis izlila Južna Morava, saopšteno je iz Odeljenja za poslove odbrane i vanredne situacije Gradske uprave Kruševac...Prema podacima te službe, vodostaj Južne Morave kod Mojsinja jutros je bio 33...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.