Jovičiću zlato u dublu na turniru u Sloveniji

Izvor: KGsport.info, 24.Okt.2018, 12:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jovičiću zlato u dublu na turniru u Sloveniji

Član Badminton kluba Ravens KG Aleksandar Jovičić ostvario je veliki uspeh osvajanjem zlatne medalje u dublu sa Kruševljaninom Viktorom Petrovićem na turniru mlađih kategorija (do 15 godina starosti) u Mokronogu (Slovenija). U konkurenciji 29 parova iz čitave Evrope, Jovičić i Petrović uspeli su da dođu do finala, gde su u borbi za zlato pobedili slovenački par Kevin Lin Lenarčič i Jaka Perič Marovt sa 3:0.
Pored dubla, Jovičić se oprobao i u singl konkurenciji. Stigao >> Pročitaj celu vest na sajtu KGsport.info << je do četvrtfinala, gde ga je pretrpeo tesan poraz u duelu sa mađarskim takmičarem Kijanu Kigijem rezultatom 2:3.
Badminton klub Ravens KG imao je svog predstavnika i na turniru Svetskog juniorskog kupa, koji je u isto vreme održan u Mirni. Minja Milovanović je u dublu sa Martom Bogdanović došla nadomak polufinala, ali su se tu isprečile domaće takmičarke Spela Alič i Maruša Vračar, koje su slavile sa 2:0.
U singlu, Milovanovićeva je poražena već na samom startu takmičinja od Italijanke Lise Stagmajster (0:2).
Srpski takmičari osvojili su ukupno pet medalja na ova dva turnira. U Mirni su osvojene dve bronze u muškom i mešovitom dublu, a u Mokronogu zlato u muškom i bronza u ženskom dublu, kao i srebro u muškom singlu.
Foto: Badminton savez Srbije
Pogledaj vesti o: Kruševac

Nastavak na KGsport.info...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KGsport.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KGsport.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.