Jedan od pet miliona: Nema stajanja do promene vlasti

Izvor: NoviMagazin.rs, 07.Dec.2019, 19:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jedan od pet miliona: Nema stajanja do promene vlasti

Protest Jedan od pet miliona koji je počeo večeras u centru Beograda, za razliku od ranije nije prijavljen policiji jer na prethodnom okupljanju napadnut jedan od organizatora Srđan Marković, a policija se tim povodom nije oglasila.

Večerašnji protest je, kako je još naveo organizator, prvi skup u drugoj godini demonstracija započetih krajem prošle godine, posle napada na lidera Levice Borka Stefanovića u Kruševcu.

"Prošlo je godinu dana protesta i borbe za >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << promenu vlasti i sistema koji je ta vlast uzurpirala. Ne stajemo sve do ispunjenja zajedničkog cilja – zato Plato", navedeno je u pozivu na 53. protest po redu na trgu ispred Filozofskog fakulteta.

Kao govornici najavljeni su Marinika Tepić, po rečima organizatora " žena koja je sebi nacrtala metu na čelu ukazajući na jednu od najvećih afera koja je izašla na videlo za ovih godinu dana, aferu "Krušik" i advokat Vladimir Gajić, zastupnik uzbunjivača Alesandra Obradovića koji je i otvorio taj slučaj.

Takođe su najavljeni psiholog Žarko Trebješanin i jedan od organizatora protesta Tea Vukadinović.

Prošle subote, Srđan Marković iz organizacije protesta rekao da ga je napao isti čovek koji je to već jednom uradio i stalno ga prati na protestima.

On je naveo da je napad prijavio policijskoj stanici, kao i da predsednik države Aleksandar Vučić svojim izjavama pravi mete od organizatora protesta.
Pogledaj vesti o: Kruševac

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Jedan od pet miliona: Uspeli smo u najvažnijem – oslobodili smo ljude straha (VIDEO, FOTO)

Izvor: Danas, 07.Dec.2019

Organizatori i učesnici protesta Jedan od pet miliona krenuli su u protestnu šetnju centralnim beogradskim ulicama, prvu u drugoj godini protestnih skupova subotom, a prethodno su na Platou ispred Filozofskog fakulteta poručili da su u proteklih godinu dana uspeli u onom što je najvažnije - oslobodili...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.