Irena i Đorđe ljubili se jedan sat, 20 minuta i 34 sekunde

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Feb.2013, 20:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Irena i Đorđe ljubili se jedan sat, 20 minuta i 34 sekunde

VRNJAČKA BANJA -

Alurac Irena i Božić Đorđe iz Kruševca postigli su danas rekord u dužini trajanja poljupca, ljubeći se u Vrnjačkoj Banji na "Mostu ljubavi" jedan sat, 20 minuta i 34 sekunde.

Manifestaciju "Poljubi me", peti put za redom, na dan Svetog Trifuna - 14. februara, organizuje Turistička organizacija opštine Vrnjačka Banja, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << pod pokroviteljstvom Skupštine opštine Vrnjačka Banja.

"Već treći put učestvujemo u ovoj manifestaciji i napredujemo iz godine u godinu. Imamo treće, drugo i ove godine prvo mesto. Hvala organizatorima na ovako lepoj manifestaciji za sve nas koji smo zaljubljeni", rekla je novinarima Alurac Irena.

"Most ljubavi" je jedan od simbola Vrnjačke Banje, za koji je vezana legenda iz doba Prvog svetskog rata o velikoj ljubavi učiteljice Nade i mladog oficira srpske vojske Relje, koje je sudbina brzo razdvojila.

Relja je, kao vojnik, stigao do Grčke gde je upoznao novu ljubav i zaboravio na Nadu koja ga je nestrpljivo čekala. Nesretna učiteljica umrla je mlada i tužna.

Ostale devojke, potresene Nadinom sudbinom, a u želji da sačuvaju svoju ljubav, na katance ispisuju imena svojih dragana i vezuju za ogradu mosta gde su se Nada i Relja nekada sastajali.

"Most ljubavi" je za ovu priliku ukrašen stotinama balona u obliku srca, od kojih je napravljena i velika kapija na sredini mosta.

U takmičenju je učestvovalo 15 zaljubljenih parova iz cele Srbije. Najstariji par je Šibak Rada i Slobodan iz Vrnjačke Banje, koji imaju 78 godina, dok su za najatraktivniji par izabrani Dragana Stevanović i Dino Zec iz Kraljeva.

Turistička organizacija je dodelila nagradu i za par koji je došao iz najudaljenijeg mesta, a dobili su jei Žaklina Mitrović i Ivan Zdravković iz Lebana.

Rekord u najdužem poljupcu do sada je držao par iz Beograda, koji se ljubio jedan sat, osam minuta i 44 sekunde.

Predstavnik Turističke organizacije Vrnjačke Banje Goran Karavesović rekao je da ovo je prva manifestacija kojom počinje glavna turistička sezona u opštini.

"Ova manifestacija odiše i jednim novim jubilejom, jer se ove godine obeležava 120 godina od rođenja Desanke Maksimović, pesnikinje koja je zaslužna za 'Most ljubavi', koja je napisala pesmu 'Molitva za ljubav' i zbog koje cela ova priča živi", rekao je Karavesović.
Pogledaj vesti o: Kruševac

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.