Investicije zaobilaze Kruševac

Izvor: Blic, 20.Feb.2011, 01:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Investicije zaobilaze Kruševac

U poslednje dve godine u Kruševcu nije otvorena nijedna nova fabrika ili proizvodni pogon koji bi uposlio više od 20 radnika niti je zabeleženo da se neka ozbiljnija firma makar samo interesovala za investiranje.

U 2010. godine osim "14. oktobra” koji je uposlio pedesetak proizvodnih radnika, nije zabeležen nijedan slučaj masovnijeg prijema radnika jer nije ni bilo proizvodnih investicija, ali ni interesovanja.

- Imali smo poslovne kontakte sa privrednicima >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << iz Turske i Italije, ali se stalo na početnim razgovorima. Obično ističu da bi voleli da imaju olakšice oko dobijanja zemljišta i kod dobijanja dozvola, ali nisu izneli nikakve konkretne predloge i ideje - kaže Nenad Trifunović, predsednik Regionalne privredne komore Kruševac.

Nekoliko investicija najavljenih još pre tri ili četiri godine još uvek nije realizovano. Izgradnja "Merkatorovog” tržnog centra, koji je trebalo da bude otvoren još sredinom 2009. godine i uposli 115 radnika, stala je na pola puta. Zbog lošeg stanja na tržištu neizvesno je kada će proraditi FAM-ova fabrika biodizela kao i fabrika keksa "Plime holding”, a propala je i izgradnja tržnog centra na mestu nekadašnje klanice "22. juli”.

Kruševac osim jedne parcele od 12,5 ari nema šta da ponudi potencijalnim investitorima. U lokalnoj vlasti kažu da je konkurencija za privlačenje stranih investitora među gradovima u Srbiji velika i da će Kruševac postati atraktivniji kada počne izgradnja autoputa Pojate – Preljina.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.