IZ ŽUPE ODLAZI JOŠ 150 RADNIKA

Izvor: Kurir, 17.Avg.2010, 13:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

IZ "ŽUPE" ODLAZI JOŠ 150 RADNIKA

KRUŠEVAC - Kruševačka Hemijska industrija "Župa" uputiće za dva dana zahtev Vladi Srbije za finansiranje socijalnog programa za 150 radnika, kazao je danas generalni direktor te fabrike Miroljub Milojević.

On je rekao da će broj radnika "Župe" biti smanjen sa 474 na 324 ukoliko taj socijalni program bude sproveden. Milojević je istakao da je u toku je priprema dokumentacije za socijalni program i da bi radnici trebalo da dobiju otpremnine od 200 evra po godini radnog >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << staža.

Predsednik Veća saveza samostalnih sindikata u Kruševcu Milenko Mihajlović kazao je da je od početka privatizacije do sada bez posla u Kruševcu ostalo oko 7.000 ljudi i da "sudbina grada zavisi i od predstojećih privatizacija".

U preduzeću "Savremeni dom", koje poseduje 33 hektara zemljišta, krajem juna okončan je raskid kupoprodajnog ugovora sa beogradskom kompanijom "Idea projekt".

- Vraćanjem tog preduzeća pod okrilje države sprečen je pokušaj bivšeg vlasnika da uticajem na izbor stečajnog upravnika ostvari status najvećeg poverioca i umesto reorganizacije ovo preduzeće dovede do likvidacije - rekao je Mihajlović.

Novog vlasnika čekaju i konfekcija "Zvezda" i Industrija motora i komponenata (IMK) i "14.oktobar".

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.