Hiljade igračaka  deci iz ranjivih kategorija napravila Kruševljanka Milinka Ivanović

Izvor: RTS, 18.Maj.2020, 15:58

Hiljade igračaka deci iz ranjivih kategorija napravila Kruševljanka Milinka Ivanović

Fondacija "Trag" pre trinaest godina ustanovila je Virtus nagradu za filantropiju, sa ciljem da oda priznanje kompanijama i pojedincima koji kao darodavci strateški podržavaju razvoj zajednice, dajući najbolji primer drugima. Među 16 laureata za prošlu godinu je i Kruševljanka Milinka Ivanović, dobitnica specijalne nagrade za podršku deci iz ranjivih kategorija društva.
Tokom tri i po decenije, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Milinka je kao medicinska sestra čovekoljublje iskazivala u radu sa pacijentima. Odlaskom u penziju, već 17 godina, to čini izrađujući i donirajući ekološke igračke.

"Šivenje mi nije strano. Ja sam, malte ne, rođena u radionici. Moj deda i mama su bili šnajderi i ja sam od malena imala iglu, makaze i konac u rukama. Prvo sam počela unucima, onda u komšiluku, prijateljima, kolegama, koleginicama na poslu, mnogo toga sam poklonila. Ja stvarno ne znam broj i ne trudim se ni da znam", kaže Milinka.
Ponosna na brojna priznanja koja je za maštovite rukotvorine i volonterski rad pri etno-sekciji penzionera dobila, Milinka ne skriva da je za uspeh bila potrebna i porodična podrška.
Suprug Veroljub nije vešt sa šivenjem, mašinac je po struci. Njegov deo posla je da pravi oči, kako on kaže da "štancuje". Drago mu je što njegova supruga radi to što radi i time usrećuje druge.
Poklanjala je Milinka  vrtićima, humanitarnim udruženjima, bolesnoj i deci bez roditelja. U saradnji sa Komesarijatom za izbeglice 1.500 igračaka darovala je deci u prihvatnim centrima. Susret sa mališanima u Bosilegradu bio je posebno emotivan.
"Oni su se igrali, bacali, plakali! Plakali smo svi, i njihovi roditelji, i snimatelji. Meni je bilo teško i tužno što toj deci, ni krivoj ni dužnoj, neke tuđe bake u tuđoj zemlji dele igračke. Radiću sve dok budem mogla, bar za tu dečicu", kategorična je Milinka.
Za najmlađe migrante u Srbiji Milinka je već je spremila novih 300 igračaka, a zahvaljujući donacijama kruševačke privrede, još toliko će darovati i mališanima sa Kosova i Metohije.
Pogledaj vesti o: Kruševac

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.