Izvor: Luftika.rs, 03.Feb.2021, 17:07

HRT oduševljen mladom Kruševljankom koja je za “samo” 3 godine “naučila” hrvatski

Sedamnaestogodišnja Tea Lončar zadivila je regionalnu javnost svojim fascinantnim lingvističkim sposobnostima. Tea se sa porodicom iz Kruševca, pre tri godine preselila i vratila u hrvatsko mesto Karin, a uspela je tako dobro da savlada hrvatski jezik da je o njoj reportažu uradila i nacionalna televizija.
Ona je u te tri godine isto toliko puta učestvovala na takmičenjima u znanju hrvatskog jezika, a njenom veštinom i brzinom učenja oduševljena je i njena razredna u obrovačkoj gimnaziji.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << /> Ona uspeva da razveseli svoje prijatelje kada raspali sa kruševačkim naglaskom.
– Čarapa, papuča, subota, nedelja, stolica, haljina su reči na koje ljudi popadaju od smeha – kaže Tea.
Tea sa porodicom živi u izolovanom selu, a do škole i nazad ona i sestra svaki dan pređu tridesetak kilometara.
Njena porodica živi od 3.000 kuna (46.500 dinara) i 500 kuna (7.750 dinara) stipendije koja Tei stiže iz Srbije.
Tea kao i svaka mlada osoba ima svoje ambicije.
– Imam krajnju ambiciju da budem uspešna, ali još ne znam u čemu. Možda matematici, nekom jeziku, uglavnom trudit ću se maksimalno – poručila je mlada i pametna Tea Lončar za HRT.

Srbi i Hrvati su se toliko nat*urivali da je IMDb zabranio ocenjivanje filma „Dara iz Jasenovca“

Pogledaj vesti o: Kruševac

Nastavak na Luftika.rs...






Povezane vesti

Ono kad Srpkinja za samo tri godine nauči hrvatski: "Fascinantno kako je uspela" VIDEO

Izvor: B92, 03.Feb.2021

Sedamnaestogodišnja Tea preselila se iz Kruševca u jedno selo u Hrvatskoj pre tri godine, a tamošnja javnost fascinirana je njenim znanjem hrvatskog jezika.

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.