Gradonačelnik Kruševca: Agencijo, objasni

Izvor: Mondo, 15.Avg.2012, 17:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gradonačelnik Kruševca: Agencijo, objasni

Gradonačelnik Kruševca Bratislav Gašić, protiv koga je Agencija za borbu protiv korpucije pokrenula postupak zbog sumnje da je stupio na drugu funkciju bez njene saglasnosti, kaže da je još 8. avgusta podneo ostavku na mesto poslanika u Skupštini Srbije.

Agencija za borbu protiv korpucije objavila je danas na svom sajtu da je protiv gradonačelnika Kruševca, koji je istovremeno i narodni poslanik, pokrenula postupak zbog osnovane sumnje da je prekršio član 28 stav 4 Zakona >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << o Agenciji za borbu protiv korupcije.

Agencija je navela da je Gašić imao zakonsku obavezu da u roku od tri dana od stupanja na funkciju gradonačelnika, Agenciji podnese zahtev za davaje saglasnosti za vršenje druge funkcije, što on nije uradio.

U izjavi Tanjugu, Gašić je upitao Agenciju kome je trebalo da podnese ostavku kada je Skupština Srbije formirana tek posle dva meseca od održavanja izbora i naglasio da je ostavku na mesto narodnog poslanika podneo predsedniku Narodne skupštine 8. avgusta.

"Iako smatram da ovo nisu isti nivoi vlasti, kao i da interese Kruševca ne mogu bolje zastupati opozicioni odbornici i oni koji ne poznaju probleme grada, ja sam podneo ostavku na mesto poslanika", naveo je Gašić.

Njega će u Skupštini Srbije zameniti sledeća na listi Srpske napredne stranke, Vesna Rakonjac.

Na sajtu je objavljeno da agencija nastavlja da proverava narodne poslanike, gradonačelnike, predsednike opštine i njihove zamenike, kao i da će pokrenuti isti postupak protiv svih za koje postoji sumnja da nisu poštovali Zakona o Agenciji za borbu protiv korupcije.

Agencija je pre dva dana pokrenula postupak i protiv gradonačelnika Zaječara Boška Ničića, Pirota Vidoja Petrovića i Loznice Vladana Vasića. Njih trojica su poslanici izabrani na listi Ujedinjenih regiona Srbije.

(Beta/Ilustracija, Guliver/Getty Images)
Pogledaj vesti o: Kruševac

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.