Grad udario na Sjenicu, razbijao kola i crepove, lilo kao iz kabla, nevreme i u Kruševcu, večeras u većem delu zemlje kiša i pljuskovi sa grmljavinama! (FOTO+VIDEO)

Izvor: Večernje novosti, 19.Maj.2020, 18:23

Grad udario na Sjenicu, razbijao kola i crepove, lilo kao iz kabla, nevreme i u Kruševcu, večeras u većem delu zemlje kiša i pljuskovi sa grmljavinama! (FOTO+VIDEO)

Meteorolozi upozoravaju da će večaras, uveče i noću, kao i u sredu biti nestabilno NEVREME koju su meteorolozi najavili za danas popodne, stiglo je u Srbiju. Prvo se na udaru našla zapadna Srbija, u ovom delu zemlje sve se zabelelo. Kiša je lila kao iz kablam a zatim se i ogromna količina grada sručila se na Sjenicu. Dvorišta, ulice i krovovi prekriveni su gradom. Razlupana vozila, crepovi na kućama, samo su deo prizora koji govore da je šteta na usevima verovatno >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << velika jer sa fotografija na Fejsbuku deluje kao da je u Sjenici pao sneg. Ovo je prvo jače nevreme ove godine. Nevreme se sa jugozapada zemlje kreću se dalje ka istoku i severoistoku, gde je takođe moguća je pojava krupnog grada i olujnih udara vetra. Nakon Sjenice, na udaru će u narednih sat-dva biti istočni deo doline Zapadne Morave, pre svega deo od Trstenika do Kruševca. U ostatku zemlje je za sada mirno, a u večernjim satima se kiša i pljuskovi sa grmljavinom očekuju na širem području. U toku dana nevereme praćeno obilnim padavima zahvatiće i ostale delove zemlje. Meteorolozi upozoravaju da će večaras, uveče i noću, kao i u sredu biti nestabilno sa lokalnom pojavom vremenskih nepogoda (velika količina padavina, grad, jak i olujni vetar), sa najvećom verovatnoćom u zapadnim, centralnim i istočnim krajevima Srbije. U većini mesta se očekuje od 20 do 40 mm kiše za 24 h, lokalno i više. GRAD VELIČINE ORAHA I U KRUŠEVCU Veliko nevreme praćeno gradom zadesilo je Kruševac oko 17,30. Grad veličine oraha nemilice je padao, a gradonosni oblaci povukli su se tek nešto posle 18 sati. U Kruševcu još uvek traju grmljavina i pljusakLjudi koji su se zatekli na ulicama bukvalno su bežali tražeći sklonište, a primećena su i oštećenja na vozilima. Još uvek nema preciznih informacija o šteti.(S. B.) NEVREME U STUDENIČKOM I UŠĆANSKOM KRAJU: POSLE POŽARA, BESNEO GRAD KRALjEVO – Snažno nevreme praćeno grmljavinom i gradom malo manjim od teniske loptice pogodio je u utorak oko 16 sati studenički kraj, atar sela Dolac u kojem je pre samo par dana požar „progutao“ pedesetak hektara borove šume i niskog rastinja, a nisu pošteđena ni okolna sela i zaseoci.- Krupan grad je tutnjao nekoliko minuta. Dvorišta su se bukvalno zabelela. Oštećeni su krovovi kuća, autmobili, stradale su bašte i voćnjaci. Ovako krupan grad ne pamte ni najstariji – kažu meštani ovog studeničkog sela.Polumir, foto B.Radomirović Nevreme je protutnjalo i susednim rudnjanskim i ušćanskim i krajem. U ušćanskom selu Polumir u Ibarskoj klisuri padao je grad veličine lešnika takođe pričinivši štetu u baštama i voćnjacima, privremeno čak zaustavivši i saobraćaj na ibarskoj magistrali. (G. Ć.) Dolac, foto B.Arapović
Pogledaj vesti o: Kruševac

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Grad udario na Sjenicu, razbijao kola i crepove, lilo kao iz kabla: Nevreme i u Kruševcu, Vrnjačkoj banji, Pešteru... (FOTO+VIDEO)

Izvor: Večernje novosti, 19.Maj.2020

Meteorolozi upozoravaju da će večaras, uveče i noću, kao i u sredu biti nestabilno NEVREME koju su meteorolozi najavili za danas popodne, stiglo je u Srbiju. Prvo se na udaru našla zapadna Srbija, u ovom delu zemlje sve se zabelelo. Kiša je lila kao iz kablam a zatim se i ogromna...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.