Gostovanje predstave „Norway today“ večeras u Narodnom pozorištu

Izvor: juGmedia, 14.Dec.2012, 12:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gostovanje predstave „Norway today“ večeras u Narodnom pozorištu

NIŠ – Narodno pozorište večeras od 20 časova organizuje gostovanje predstave „Norway today“, po tekstu Igora Bauersima, a u režiji Ane Tomović.

Ova koprodukcija Kruševačkog pozorišta i Beogradskog dramskog pozorišta je duo drama, romantična crna komedija zasnovana na istinitom događaju, čiji su protagonisti dvadesetogodišnjaci, Julija i Avgust, koji se upoznaju u virtuelnom prostoru Internet chat-a, na inicijativu Julije koja traži partnera za samoubistvo.
>> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia <<
Kako radnja odmiče u nekoj norveškoj nedođiji, gde oni odlaze, kod oboje – kao rezultat straha od nepoznatog, sa jedne, i razvijanjem obostrane ljubavi, sa druge strane – postepeno bledi želja za samoubistvom.

„Norway today“ je zato izuzetno uzbudljiva i katarzična, iako veoma jednostavna, predstava koja vraća, možda izgubljenu, veru u život i ljubav, ma kako ofucano i patetično to danas zvučalo. Na   kraju su, izgleda, sve velike istine tako ogoljene i jednostavne, što ova predstava nikako nije.

Juliju glumi Suzana Lukić, a u ulozi Avgusta je mladi glumac Miki Damjanović.

(Kraj)
Pogledaj vesti o: Kruševac

Nastavak na juGmedia...






Povezane vesti

Predstava „Norway today“ večeras u Narodnom pozorištu

Izvor: Studnel.com, 14.Dec.2012

Narodno pozorište u Nišu organizuje večeras u 20 sati gostovanje predstave „Norway today“, po tekstu Igora Bauersima, a u režiji Ane Tomović.. Opširnije..

Nastavak na Studnel.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.