Gašiću upozorenje zbog sukoba interesa

Izvor: Radio 021, 24.Dec.2015, 09:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gašiću upozorenje zbog sukoba interesa

Odbor Agencije za borbu protiv korupcije utvrdio je da je ministar odbrane Bratislav Gašić prekršio zakon i bio u sukobu interesa dok je obavljao funkciju gradonačelnika Kruševca, ali mu je ipak ublažio kaznu sa mere javnog upozorenja na meru usmenog upozorenja, prenosi "Blic".

Takva odluka znači da je Odbor Agencije delimično prihvatio žalbu koju je Gašić podneo nakon što je Agencija krajem septembra utvrdila da je bio u sukobu interesa kada je, kao gradonačelnik Kruševca, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << zaključio ugovore s firmama u vlasništvu svoje supruge i sina.

Prema navodima Agencije, Gašić je bio u sukobu interesa zbog četiri ugovora.

Dva ugovora sklopio je sa kompanijom ADD Production u vlasništvu svoje supruge Irene i još dva sa kopanijom BNZ-Higijenic u kojoj je jedan od vlasnika njegov sin Vladan.
Pogledaj vesti o: Kruševac

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.